تاثیر روش های استخراج پیوسته و مجزا بر بازده و کیفیت پروتئین و کلروفیل استخراجی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina Platensis)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 297

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRIFST-11-2_008

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

Abstract:

اسپیرولینا ریزجلبک سبز آبی به عنوان منبع عالی پروتئین و رنگ های طبیعی غذایی مانند فیکوبیلی پروتئین ها و کلروفیل هاست و ازاین رو استخراج این ترکیبات زیست فعال اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق تیمار مکانیکی (انجماد-انجمادزدایی، همگن سازی، امواج فراصوت) و تیمار شیمیایی (خیساندن در حلال های اتانول و آب) برای استخراج و جداسازی پروتئین و کلروفیل از ریزجلبک اسپیرولینا به دو روش مجزا و پیوسته انجام شد. میزان کلروفیل و پروتئین استخراج شده، طیف جذبی نمونه ها (۲۰۰-۸۰۰ نانومتر)، ترکیب اسیدآمینه ریزجلبک و پروتئین های استخراج شده در تیمارهای انتخابی موردبررسی قرار گرفتند. طبق نتایج استخراج کلروفیل در روش پیوسته بیشتر از روش مجزا و استخراج با اتانول در هر دو روش مجزا و پیوسته حلال مناسب با بازده بالاتر بود. استفاده از روش انجماد-انجمادزدایی نیز در استخراج کلروفیل موثر بود. درمورد استخراج پروتئین در بین تیمارها استفاده از همگن سازی و امواج فراصوت برای شکستن مکانیکی دیواره ها و کمک به استخراج ترکیبات روش مناسب تری بود و سبب افزایش بازده استخراج پروتئین شد. تحت شرایط یکسان برای تیمارها، روش پیوسته برای استخراج کلروفیل و پروتئین با بازده بالاتر و استفاده از تیمار همگن سازی دور بالا و امواج فراصوت پیشنهاد می گردد و حلال اتانول در استخراج کلروفیل حلال و روش انجماد و انجمادزدایی تیمار مکانیکی مناسب شکست دیواره سلولی بود.

Keywords:

Authors

ساناز اورجه

گروه عمل آوری فراورده های محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

پرستو پورعاشوری

گروه عمل آوری فراورده های محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

بهاره شعبانپور

گروه عمل آوری فراورده های محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سیدولی حسینی

گروه عمل آوری فراورده های محصولات شیلاتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :