اثر جهانی شدن بر مرگ ومیر نوزادان و کودکان زیر پنج سال در کشورهای عضو سازمان اکو

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 149

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-21-4_001

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

Abstract:

مقدمه: جهانی­ شدن و شاخص­های سلامت موردتوجه بیشتر متخصصان و اندیشمندان این حوزه بوده است. ازاین رو، این مطالعه به بررسی اثر جهانی شدن بر مرگ ومیر نوزادان و کودکان دختر و پسر زیر پنج­سال در کشورهای عضو سازمان اکو پرداخت. مواد روش کار: مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی حاضر با رویکرد اقتصاد کلان انجام شد. داده های جهانی شدن بر مرگ ومیر نوزادان و کودکان زیر پنج ­سال همگی از بانک­ جهانی استخراج شده و دوره زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۸ کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی اکو را شامل میشود. مدل ها در نرم افزار Stata ۱۴  و با روش رگرسیون پانل دیتا با اثرات تصادفی برآورد شده اند. یافته ها: نتایج نشانگر آن است که اثر مخارج دولتی و خصوصی میزان مرگ­ ومیر را کاهش داده است اما تنها اثر مخارج بهداشتی خصوصی معنادار بوده است. اثر شاخص اجتماعی جهانی شدن و بعد از آن اثر شاخص اقتصادی جهانی شدن اثر معنادار و در انتها اثر شاخص سیاسی جهانی شدن بر مرگ ومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال درکشورهای سازمان اکو معنادار نبود. نتیجه­ گیری: در مجموع میتوان نتیجه گرفت که جهانی شدن باعث بهبود شاخص های سلامت و در نتیجه کاهش مرگ ومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال شده است. لذا توصیه میشود با کمک از ظرفیت رسانه ها و فرهنگ بومی درکنار استفاده از تکنولوژی­های جدید، توجه گردشگری سلامت، کاهش محدودیت های تجاری به­ ویژه محدودیت های گمرکی، مالیاتی، تعرفهای و ارزی به خصوص در حوزه سلامت، تجارت بین­ المللی بهداشتی، سلامت و بهداشت مادران و همچنین نوزادان و کودکان را ارتقا داد.

Keywords:

Globalization , infant mortality , mortality of children under age ۵ , ECO member countries , data panel method. , جهانی شدن , مرگ ومیر نوزادان , مرگ ومیر کودکان زیر ۵ سال , کشورهای عضو سازمان اکو , روش پانل دیتا.

Authors

مسلم انصاری نسب

Faculty of Administrative Sciences and Economics, Valiasr University, Rafsanjan, Iran

نجمه بیدمال

دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، گروه اقتصاد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :