اثر عصاره های اتانولی و متانولی گیاهان سدر، اسفند، مریم گلی و بلوط بر تشکیل بیوفیلم توسط استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط برون تنی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 152

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-7_004

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: گیاهان دارویی از مهم ترین منابع طبیعی هر کشور هستند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضد بیوفیلمی عصاره های اتانولی و متانولی برگ سدر، دانه اسفند، برگ مریم گلی و دانه بلوط بر رشد و تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس است. روش بررسی: عصاره های گیاهی با روش خیساندن در اتانول و متانول تهیه شدند. پس از ارزیابی میزان حساسیت استافیلوکوکوس اورئوس به انواع آنتی بیوتیک ها، اثر مهارکنندگی عصاره ها با روش انتشار دیسک بررسی و سپس اثر بازدارندگی عصاره ها بر تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری در چاهک های پلیت میکروتیتر ۹۶ خانه ای ارزیابی شد. میانگین ها با آزمون ANOVA مقایسه شد. یافته ها: عصاره متانولی دانه های اسفند و بلوط در غلظت های ۳۵۰ و ۴۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر، اثر بازدارندگی بیشتری بر استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به سایر عصاره ها و آنتی بیوتیک های سنتزی دارد. غلظت ۳۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر عصاره های متانولی برگ مریم گلی و دانه اسفند و غلظت ۳۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر عصاره اتانولی برگ مریم گلی، کمترین غلظتی بودند که بیشترین اثر مهاری بر تشکیل بیوفیلم توسط استافیلوکوکوس اورئوس نشان دادند. عصاره های دیگر در غلظت های بالاتر تشکیل بیوفیلم را مهار کردند. کمترین اثر ضد بیوفیلمی توسط عصاره های اتانولی و متانولی برگ سدر مشاهده شد. نتیجه گیری: عصاره های مورد بررسی، به خصوص عصاره متانولی برگ مریم گلی و دانه اسفند و عصاره اتانولی برگ مریم گلی گزینه های مناسبی برای کنترل بیوفیلم های استافیلوکوکی هستند و بررسی های درون تنی برای کاربرد بالینی آنها پیشنهاد می شود.

Authors

مریم منادی

Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

حسین معتمدی

Biotechnology and Biological Science Research Center, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

نازنین صانعی

Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :