مقایسه اثرات پروبیوتیک های بومی و تجاری بر تجزیه گلوتن

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 141

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-8_004

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: درمان اصلی بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن است. آلودگی به گلوتن در رژیم غذایی برای ۵۵-۳۲ درصد از این بیماران رخ می دهد که می تواند سبب بروز علائم در این بیماران شود. یکی از نوین ترین روش های درمان سلیاک استفاده از پروبیوتیک های تغییر دهنده یا تجزیه کننده پلی پپتیدگلوتن است. روش بررسی: در این مطالعه، نمونه های پروبیوتیک موردنظر از لبنیات محلی (شیر، ماست، کشک، سرشیر و پنیر) و گیاهان دارویی (نعنا و پونه و ریحون) ایران در شرایط استریل جمع آوری شدند و سپس فعالیت آنزیم های پرولیل اندوپپتیداز و آمینوپپتیداز نوع N مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: بیشترین میزان جذب برای سوبسترای Z-Gly-Pro-۴-nitroanilide که ارزیابی آنزیم پرولیل اندوپپتیداز را انجام می دهد به ترتیب مربوط به سویه های (L.pentosus) C۱-۱۰، (L. fermentum) B۶-۱ ، (L.paracasei) C۵-۲ ، (L.paracasei) Y۵و (L. pentosus) C۱۱-۱ است. در رابطه با سوبسترای Leu-p-NA که ارزیابی آمینوپپتیداز نوع N را انجام می دهد بیشترین میزان جذب به ترتیب مربوط به سویه های (L. helveticus) K۱ ،(L. plantarum) B۸-۲ ، (L.paracasei) Y۵ ،( L. pentosus) P۲-۳ و (L. plantarum) P۳۵ است. همه ی سویه های مذکور نسبت به کنترل منفی که حاوی بافر و سوبسترا بود جذب با اختلاف معنادار را نشان دادند (P<۰/۰۵). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تعدادی از پروبیوتیک های بومی ایران دارای فعالیت موثر پرولیل اندوپپتیداز و آمینوپپتیداز نوع N هستند که می توانند به عنوان گزینه های انتخابی جهت تجزیه گلوتن و کمک به بیماران سلیاکی مورداستفاده قرار گیرند.

Authors

الهام رستمی

Department of Medical Biotechnology, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

رضا حیدری

Research Center for Cancer Screening and Epidemiology, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مهدیه شیرزاد

Department of Microbial Biotechnology, School of Biology and Center of Excellence in Phylogeny of Living Organisms, University of Tehran, College of Science, Tehran, Iran.

الهه متوسلی

Department of Molecular Medicine, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

محمدعلی مظلومی

Department of Medical Biotechnology, School of Advanced Technologies in Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :