بررسی اثرات اولئوروپین بر افسردگی ناشی از استرس مزمن در موش سوری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-8_005

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: افسردگی هنوز هم یکی از اختلالات چالش برانگیز و گسترده با علل پیچیده است. اخیرا نقش رژیم غذایی سالم و روغن زیتون در بهبود افسردگی ادعا شده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات حفاظتی اولئوروپین بر افسردگی ناشی از استرس مزمن در موش سوری طراحی شده است. روش بررسی: جهت القای استرس مزمن Chronic Restraint Stress (CRS) موش ها به مدت دو هفته، روزانه دو ساعت در معرض استرس بی حرکتی در دستگاه Restrainer و سپس دو دقیقه شوک الکتریکی با قدرت نیم میلی آمپر قرار گرفتند. موش های تحت استرس مزمن در پنج گروه شامل کنترل (دریافت کننده حلال دارو)، درمان (اولئوروپین در دزهای ۵/۷، پانزده و سی میلی گرم بر کیلوگرم) و کنترل مثبت (دیازپام) قرار گرفتند. سپس بیان ژن اینترلوکین-۶ و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات (mGluR۱) بررسی شد. تست رفتاری شامل تست شنای اجباری و معلق ماندن از دم بود. یافته ها: در موش های CRS دز پانزده میلی گرم بر کیلوگرم اولئوروپین سبب کاهش معنا دار بی حرکتی در آزمون معلق ماندن از دم و دزهای پانزده و سی میلی گرم بر کیلوگرم آن سبب کاهش معنا دار بی حرکتی در آزمون شنای اجباری شد (۰۵/P<۰). اولئوروپین همچنین سبب کاهش بیان ژن اینترلوکین-۶ و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات (mGluR۱) در موش های CRS شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می ­رسد که کاهش بیان ژن اینترلوکین و گیرنده متابوتروپیک نوع یک گلوتامات ممکن است در اثرات اولئوروپین بر رفتارهای شبه افسردگی در موش های تحت استرس مزمن موثر باشد.

Keywords:

Oleuropein , Depression , Chronic stress , Interleukin-۶ , Metabotropic glutamate receptor type ۱As in et latem , اولئوروپین , افسردگی , استرس مزمن , اینترلوکین-۶ , گیرنده متابوتروپیک نوع یک.

Authors

مائده جعفری

Department of Biology, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.

زهرا هوشمندی

Department of Biology, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.

گلاویژ محمودی

Department of Biology, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :