ایمنی و اثربخشی داروی فینگولیمود در مقایسه با پلاسبو در درمان مولتیپل اسکلروزیس عودکننده: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 67

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-12_007

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: در بیماری مولتیپل اسکلروزیس سیستم عصبی مرکزی افراد درگیر می شود و ابعاد مختلف زندگی فرد تحت تاثیر قرار می گیرد. این مطالعه مروری با هدف بررسی اثربخشی و ایمنی داروی فینگولیمود در مقایسه با پلاسبو در درمان مولتیپل اسکلروزیس عودکننده انجام شد. روش بررسی: از ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۲۰ پایگاه های اطلاعاتی Medline، Web of Sciences (WOS)، The Cochran Library، Embase و Scopus جست وجو شدند. برای ارزیابی اثربخشی شاخص Expanded Disability Status Scale (EDSS) و ارزیابی ایمنی عوارض مطالعات بررسی شدند. برای تحلیل داده ها از مدل تصادفی با فاصله اطمینان ۹۵ درصد استفاده شد. به منظور ارزیابی هتروژنیتی مطالعات از تست I۲ استفاده شد. برای بررسی کیفیت روش شناسی مطالعات از چک لیست Cochrane risk of bias tool استفاده شد. یافته ها: سه مطالعه از فینگولیمود با دز ۲۵/۱ و یک مطالعه از دز ۵/۰ میلی گرم استفاده کرده بودند. نتایج نشان داد استفاده از داروی فینگولیمود به میزان ۵۹/۰ در بهبود بیماران موثر بوده است. بیمارانی که داروی فینگولیمود را با دز ۲۵/۱ میلی گرم مصرف می کردند، در مقایسه با بیمارانی که پلاسبو مصرف می کردند، Lymphopenia بیشتر مشاهده شده بود. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد استفاده از داروی فینگولیمود در مقایسه با پلاسبو بر شاخص EDSS موثر بوده است. پزشکان می توانند از این دارو برای بهبود EDSS و ارتقای کیفیت زندگی بیماران استفاده کنند.

Authors

حمیدرضا دهقان

Department of Health Technology Assessment, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

نسترن خیراله نژاد

Department of Health Technology Assessment, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

داود کاشی پزها

Department of Neurology, School of Medicine, Golestan Hospital, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

مهرداد شریفی

Department of Public Health, School of Public Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :