مطالعه اثر محافظتی عصاره هیدرواتانولی برگ گیاه به لیمو (Lippia citrodora L.) و ویتامین D۳ بر سندروم تخمدان پلی کیستیک القا شده با استرادیول والرات در موش های سوری

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 224

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-9_002

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر محافظتی عصاره هیدرواتانولی برگ گیاه به لیمو و ویتامین D۳ بر موش های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS: Polycystic ovary syndrome) انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش تجربی، ۴۸ سر موش سوری ماده بالغ در محدوده وزنی ۳۵-۲۵ گرم در هشت گروه شش سری تقسیم شدند که عبارت بودند از: کنترل (فقط آب و غذا)، شاهد (دریافت کننده داروی استرادیول، زیرپوستی)، شم (دریافت کننده روغن کنجد به میزان ۲۵/۰ میلی لیتر، زیرپوستی)، کنترل مثبت (دریافت کننده متفورمین همراه با آب آشامیدنی) و گروه های تیمار: تیمار ۱ (استرادیول والرات + عصاره به لیمو با دوز پایین، درون صفاقی)، تیمار ۲ (استرادیول والرات + عصاره به لیمو با دوز بالا، درون صفاقی) ، تیمار ۳ (استرادیول والرات + ویتامین D۳، درون صفاقی) و تیمار ۴ (استرادیول والرات + عصاره به لیمو + ویتامین D۳). مدت زمان انجام آزمایشات، ۵۵ روز به طول انجامید. برای انجام این مطالعه، نمونه های خون و بافت تخمدان موش ها تهیه شدند. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه ANOVA ارزیابی گردیدند. یافته ها: یافته های این مطالعه نشان دادند که استرادیول والرات سبب ایجاد کیست های فولیکولی در موش های سوری می شود. در بافت تخمدان گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد، کاهش معنادار کیست های تخمدانی مشاهده گردید. بر مبنای یافته ها، استفاده همزمان عصاره به لیمو و ویتامین D۳ در کاهش کیست های تخمدانی موثرتر عمل می نماید. نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که استفاده از عصاره گیاه به لیمو و ویتامین D۳ تاثیر قابل ملاحظه و معناداری بر کاهش کیست های تخمدانی در موش های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد.

Authors

ناصر میرازی

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Bu-Ali Sina University

سمیه مسلسل

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Bu-Ali Sina University

زهرا ایزدی

Department of Horticulture Sciences, Faculty of Agriculture, University of Nahavand

علیرضا نوریان

Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Bu-Ali Sina University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :