سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,885

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIBWT01_009

Index date: 21 July 2012

چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی) abstract

طرح های انتقال آب بین حوضه ای به دلیل تغییر در رژیم طبیعی دو حوضه مبدا و مقصد از اهمیت و حساسیت بالاتری نسبت به سایر طرح های آبی برخوردارند و تجارب مثبت ومنفی زیادی در سطح کشور و دنیا در مورد اینگونه طرح ها وجود دارد. آنچه مهم است رعایت قوانین و ضوابط در تصمیم گیری در مورد این طرح ها می باشد تا خسارات آن ها به حداقل و مزایای آن ها به حداکثر برسد. طرح انتقال آب رودخانه بهشت آباد به فلات مرکزی ایران از جمله طرح های چالش برانگیزی است که به لحاظ ابعاد و به ویژه طول 65 کیلومتری تونل انتقال، در سال های اخیر منشاء چالش های جدی متخصصین و سیاست گذاران بخش آب گردیده است. در این تحقیق تلاش گردیده تا به طور اجمال به مهم ترین ویژگی های زمین شناختی اجزای مختلف این طرح ملی پرداخته و چالش های جدی فراروی طرح به بوته نقد و بررسی گذارده شود. بررسی های صحرایی و مرور مطالعات انجام شده توسط مشاور طرح نشانگر مشکلات جدی در مراحل اجرایی طرح می باشد. وجود تشکیلات زمین شناسی حساس به فرسایش و لغزش در محل مخزن سد بهشت آباد موجب پر شدن سریع مخزن پس از آبگیری خواهد شد. از سوی دیگر عبور مسیر تونل از مرز پهنه های زمین ساختی زاگرس مرتفع و سنندج – سیرجان که دربردارنده 10 سیستم گسلی با بیش از 25 شاخه اصلی و بیش از همین تعداد گسل فرعی می باشد همراه با کارستیفیکاسیون گسترده سازند سروک (دوران دوم زمین شناسی) ضمن ایجاد موانع جدی فراروی حفاری با دستگاه TBM، موجب برهم خوردن تعادل هیدروژئولوژیکی آبخوان های کارستیک و حتی آبرفتی شرق استان شده و خشک شدن چشمه ها و چاه های کارستیک مهمی مانند چشمه سلم، پل تلفریک و چشمه آب شرب روستای سلم، چشمه وقت و ساعت و لری، چاه آب شرب فرخ شهر و منابع آب دشت شهرکرد و خراجی راموجب خواهد شد. بدین ترتیب به منظور پیشگیری از چالش های اجتماعی مترتب بر این پروژه، بازنگری در مطالعات توسط مشاور ذیصلاح و نیز انجام مطالعات مهندسی ارزش جهت اتخاذ شیوه مناسب انتقال اجتناب ناپذیر خواهد بود

چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی) Keywords:

چالش های زمین شناختی , انتقال آب بین حوضه ای , حوضه بهشت آباد , فلات مرکزی

چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی) authors

سید نعیم امامی

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عرب، داودرضا، 1383. فرصت ها و چالش های انتقال آب ...
صمدی بروجنی. حسین، 1389. انتقال آب بین حوضه ای (فرصت ...
مهندسین مشاورزایندآب، 1387. گزارشات مطالعات انتقال آب به فلات مرکزی. ...
ههایش ملیانتقال‌آب بین‌حوضه‌ی (چلش هاوفصت ها ( _ _ _ ...
Biswas, Asit K., 1979b, . North American water transfers: an ...
Blomquist, W. 1992, Dividing the Waters: Governing Groundwater in Southern ...
Holter, K. G., Johansen, E. D., Hegrenaes, A. 1996. Tunneling ...
Shang, Y. Sijing Wang _ Zhifa Yang & Faquan Wu ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی)" توسط سید نعیم امامی، استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی انتقال آب بین حوضه‌ای (چالش‌ها و فرصت‌ها) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چالش های زمین شناختی، انتقال آب بین حوضه ای، حوضه بهشت آباد، فلات مرکزی هستند. این مقاله در تاریخ 31 تیر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2885 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طرح های انتقال آب بین حوضه ای به دلیل تغییر در رژیم طبیعی دو حوضه مبدا و مقصد از اهمیت و حساسیت بالاتری نسبت به سایر طرح های آبی برخوردارند و تجارب مثبت ومنفی زیادی در سطح کشور و دنیا در مورد اینگونه طرح ها وجود دارد. آنچه مهم است رعایت قوانین و ضوابط در تصمیم گیری در مورد این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چالش های زمین شناختی پروژه های انتقال آب بین حوضه ای(مطالعه موردی: طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.