سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,442

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICRMA01_021

Index date: 21 July 2012

مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه abstract

هنرهای کاربردی درمعماری ایران سابقه ای دیرینه ای دارد این هنر که دراماکن مذهبی با توجه به اصول جهان بینی اسلامی شکل گرفته است هدفی چون اتصال و رسیدن به کمال مطلوب ا لهی را درسایه وحدت درنظر داشته است هنرهای کاربردی پیش از اسلام دربناهای حکومتی پس از ورود اسلام به ایران با رویکرد معناگرا درمعماری ایران دنبال شد آنچه دراین نوشتار بدان پرداخته خواهد شد تصویری است مقایسه ای از هنرهای کاربردی دوره صفوی و قاجار اصفهان بدین منظور ریشه های این هنر درتاریخ معماری ایران و بطور ویژه درمساجد مهم این دو دوره درشهراصفهان طرح و بررسی گردیده است آنچه مسلم است آن است کهدراین نوشتار معماری دوران صفوی و قاجار شرح یا تحلیل نخواهند شد لذا نگارندگان پس از سیری کوتاه درهنرهای کاربردی مساجد انتخابی از دو دوره مذکور درشهراصفهان تلاش می کنند دامنه تزئینات هر دوره و ویژگی آنها را درهر عصر مشخص و درنهایت به ویژگی های آنها از تجربیات معماری گذشته بپردازند دراین مقاله با استفاده از روش تحقیق کیفی توصیفی به تحلیل و بررسی هنرهای کاربردی و مقایسه ی تطبیقی آن درمساجد اصفهان دردودوره ی صفوی و قاجار پرداخته شدها ست.

مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه Keywords:

مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه authors

محمدمهدی گودرزی سروش

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان

سیده صدیقه میرگذارلنگرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

نجمه نجفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

اردشیر شریفیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بورکهارت، تیتوس، هنر اسلامی زبان و بیان، ترجمه‌ی مسعود رجب ...
بورکهارت، تیتوس، هنر مقدس اصول و روش‌ها، ترجمه‌ی جلال ستاری، ...
بهشتی، اکسانا، راهنمای سفر به استان اصفهان، ترجمه‌ی حسین یعقوبی، ...
رهنورد، زهرا، حکمت هنر اسلامی، انتشارات سمت، تهران، ،1389 ص91. ...
گرابار، الگ، معماری و تزئینات اسلامی، ترجمه‌ی مهرداد وحدتی دانشمند، ...
بمانیان، محمدرضا، عظیمی، سیده فاطمه، انعکاس معانی منبعث از جهان‌بینی ...
حاجی قاسمی، کامبیز، چشم انداز معماری دوره صفوی در ایران، ...
علوی‌نژاد، سیدمحسن، نادعلیان، احمد، کفشچیان مقدم، اصغر، شیرازی، علی‌اصغر، "مطالعه ...
علوی‌نژاد، سیدمحسن، نادعلیان، احمد، کفشچیان مقدم، اصغر، شیرازی، علی‌اصغر، "مطالعه ...
ولی، محمد طه، المساجد فی الاسلام، بیروت، صفحات 326 و، ...
Shafi Motahar, Alireza (201 0), Retrieved November 18, _ frozm ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه" توسط محمدمهدی گودرزی سروش، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد همدان؛ سیده صدیقه میرگذارلنگرودی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری؛ نجمه نجفی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان؛ اردشیر شریفیان، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی دین در آیینه ی هنر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مساجد اصفهان، هنراسلامی، هنرصفوی - هنرقاجار، هنرکاربردی هستند. این مقاله در تاریخ 31 تیر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2442 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هنرهای کاربردی درمعماری ایران سابقه ای دیرینه ای دارد این هنر که دراماکن مذهبی با توجه به اصول جهان بینی اسلامی شکل گرفته است هدفی چون اتصال و رسیدن به کمال مطلوب ا لهی را درسایه وحدت درنظر داشته است هنرهای کاربردی پیش از اسلام دربناهای حکومتی پس از ورود اسلام به ایران با رویکرد معناگرا درمعماری ایران دنبال شد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تطبیقی هنرهای کاربردی درمساجد شهر اصفهان دردوره صفویه و قاجاریه با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.