مقایسه دیدگاه ماماهای شاغل در بیمارستان های آموزشی و مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران، درخصوص عوامل مدیریتی مرتبط با خطاهای مامایی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 136

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-4_006

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: خطاهای مامایی با مشکلات متعددی برای مادر و جنین همراه است که می تواند منجر به عواقب مرگباری شود. ازطرفی، تا علل به وجودآورنده این خطا ها شناسایی نگردد، نمی توان تصمیم مناسبی در راستای کاهش یا حذف آن گرفت؛ بنابراین شناسایی عوامل مرتبط با این خطاها، ارزش ویژه ای دارد. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل مدیریتی به وجودآورنده خطاهای مامایی و نقش هر عامل در بروز این خطاها، از دیدگاه ماماهای شاغل در شهر تهران صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی بر روی ۲۵۲ مامای شاغل در شهر تهران         (سال ۱۳۹۳) انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوای آن با محاسبه شاخص های CVR و CVI تعیین گردید. پایایی ابزار با روش آزمون - بازآزمون و محاسبه آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه، ۱۷۶نفر (۸/۶۹%) از ماماها و یا همکاران آن ها دارای سابقه رخداد خطاهای مامایی بودند. ۲۰۹ نفر (۹/۸۲%) معتقد بودند فرد خاطی، خطای خود را گزارش می دهد و ۱۷۶ نفر (۸/۶۹%) عنوان کردند فرم گزارش خطا تکمیل می شود. همچنین تاثیر کلی عامل مدیریتی در بروز خطاهای مامایی، تفاوت معنی داری از دیدگاه ماماهای شرکت کننده در پژوهش نشان نداد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، عوامل مدیریتی به عنوان علل مهم بروز خطاهای مامایی، نیازمند توجه بیشتر در جهت کاهش این نوع خطاها می باشد.  

Authors

آرزو چراغی

Student Research Center, Faculty of Nursing & Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

هدیه ریاضی

Student Research Center, Faculty of Nursing & Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

محمدعلی امام هادی

Department of Forensic Medicine, Faculty of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سارا جام برسنگ

Department of Biostatistics, Faculty of Paramedical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :