بررسی حساسیت، ویژگی و صحت تشخیصی High Resolution CT Scan در آسیب های منیسک

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 118

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-3_001

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: مفصل زانو به عنوان بزرگترین مفصل سینوویال بدن شامل رباط های جانبی، رباط های متقاطع و منیسک داخلی و خارجی می باشد. برای مدیریت مناسب، شناسایی آسیب به هریک از ساختارهای زانو ضروری است. در این مطالعه حساسیت، ویژگی و صحت تشخیصی High Resolution CT Scan در آسیب های منیسک بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه ارزیابی صحت آزمون، ۵۷ بیمار با شرح حال مثبت ضایعه منیسک مراجعه کننده به بیمارستان آیت اله موسوی زنجان در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۴ به وسیله تصویربرداری با تشدید مغناطیسی، توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا و آرتروسکوپی بررسی شدند. داده های حاصل از توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا و تصویربرداری با تشدید مغناطیسی نسبت به آرتروسکوپی به عنوان استاندارد طلایی در تشخیص ضایعات زانو مقایسه شد. میزان همخوانی آزمون ها و ضریب توافق کاپا (κ) محاسبه گردید. یافته ها: از ۵۷ بیمار مراجعه کننده با ضایعه منیسک، ۵۲ نفر (۲/۹۱%) مرد و ۵ نفر (۸/۸%) زن بودند. بیشترین میزان بروز ضایعات منیسک در سن ۳۰-۲۱ سالگی بود. در بین علل بروز ضایعات منیسک، ورزش با ۹/۴۷%، شایع ترین علت ایجاد ضایعه گزارش شد. در مقایسه با آرتروسکوپی، حساسیت، ویژگی و صحت توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا به ترتیب ۷/۶۴%، ۵۵%، ۶۰% و تصویربرداری با تشدید مغناطیسی ۲/۸۵%، ۵۰% و ۵/۷۷% تعیین شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، ویژگی، حساسیت و صحت توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا در تشخیص ضایعات منیسک زانو نسبت به مطالعات پیشین پایین تر بوده است.  

Keywords:

Meniscus , Arthroscopy , X-Ray computed tomography , High resolution computed tomography. , منیسک , آرتروسکوپی , توموگرافی کامپیوتری اشعه ایکس , توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا.

Authors

رامین فرزام

Department of Orthopedics, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

کامران آذرخویش

Department of Radiology, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

پریسا هاشمی زاده

Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

سعیده مظلوم زاده

Department of Epidemiology, Social Determinants of Health Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

حمید خدرلو

Student Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :