الگوی تجویز داروهای ضددرد در درمان ریشه دندان توسط دندانپزشکان عمومی شهر قم، سال ۱۳۹۴
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 10، Issue: 5
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-5_009
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: درد پس از درمان های دندانپزشکی، از چالش های اصلی مورد توجه دندانپزشکان می باشد. این موضوع، به ویژه در مورد درمان ریشه دندان ها بارزتر است. این تحقیق با هدف تعیین الگوی تجویز داروهای ضددرد توسط دندانپزشکان عمومی شهر قم قبل از درمان، حین درمان و پس از درمان های ریشه دندان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، الگوی تجویز داروهای ضددرد توسط تمامی دندانپزشکان عمومی در شهر قم (سال ۱۳۹۴) بررسی گردید. ابزار مطالعه، پرسشنامه ای شامل: مشخصات دموگرافیک و سوالاتی در رابطه با مدیریت درد در سه مرحله (پیش از آغاز درمان، حین درمان و بعد از خاتمه درمان ریشه دندان ها) بود. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: شایع ترین داروهای تجویزشده به ترتیب نوافن، دگزامتازون، ایبوپروفن، مفنامیک اسید و کدئین بود. تنها ۷/۰% از دندانپزشکان همیشه و ۳/۸۹% از آنها، گاهی اوقات پیش از آغاز درمان به صورت پروفیلاکتیک برای بیمار مسکن تجویز می کردند. ۳/۸۹% از دندانپزشکان نیز در بین جلسات درمان، تنها گاهی اوقات از داروهای داخل کانال استفاده کرده بودند. بین سالهای اشتغال به کار، تجویز نوافن و دگزامتازون، ارتباط معنی دار بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد آموزش واحدهای فارماکولوژی بالینی در طول تحصیل و به روز کردن اطلاعات دندانپزشکان پس از فارغ التحصیلی، به ویژه در زمینه پیش دارویی و استفاده از ترکیبات داخل کانال، ضروری به نظر می رسد.
Keywords:
Authors
مینا حامیان
Department of Oral & Maxillofacial Medicine, Faculty of Dentistry, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
صدیقه قلی زاده
Department of Endodontics, Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
بهزاد یحیی پور
Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
سمیه مومنیان
۴Department of Epidemiology & Biostatistics, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :