بررسی عوامل موثر بر بهره وری بارش در جنگل
Publish place: Journal of Water Management in Agriculture، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 347
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_WMAJ-8-2_014
Index date: 2 November 2022
بررسی عوامل موثر بر بهره وری بارش در جنگل abstract
آب اصلی ترین عامل موثر در تولید جنگل است و بارش باران و برف مهم ترین منابع تامین آب جنگل می باشند. اما همیشه درصدی از بارندگی تلف شده و از چرخه آب سطحی جنگل خارج می شود. در این مقاله مروری بر مفهوم باران ربایی در جنگل و تاثیر مولفه های ان بر بیلان آبی حوزه های آبخیز انجام شد. باران ربایی درختان نقش موثری درتعیین میزان بارندگی رسیده به کف جنگل دارد و بنابراین بخش مهمی از تراز آبی در بوم سازگان های جنگلی را شامل می شود. آن بخش از بارندگی که به خاک اکوسیستم های جنگلی نمی رسد به دو بخش تقسیم می گردد. اتلاف از سطح تاج درختان و تبخیر از سطح لاش ریزه های کف جنگل مقداری از بارندگی که به واسطه ی باران ربایی از دسترس پوشش جنگل خارج می شود، بخش مهمی از مقدار تبخیر را در اکوسیستم های جنگلی در بر می گیرد و تاثیر زیادی بر بیلان آبی در نواحی جنگلی و نیز بر چرخه هیدرولوژی و چرخه مواد غذایی در اکوسیستم های زمینی دارد. در صورت آگاهی از مقدار باران ربایی در مناطق دارای فصل خشک در دوره رویش گیاهی، می توان در صورت زیاد بودن مقدار باران ربایی، باتوجه به نیاز آبی توده، با انجام عملیات تنک کردن، به استقرار تجدید حیات و همچنین برآورده شدن نیاز آبی گونه های گیاهی به طور موثری کمک کرد. سهم زیادی از بارندگی تابستانه در جنگل به صورت باران ربایی از دسترس توده جنگلی خارج می شود؛ بنابراین آگاهی از مقدار باران ربایی، به ویژه برای ارزیابی و اندازه گیری تبخیر و تعرق در اکوسیستم های جنگلی و در نتیجه برای مدیریت اصولی حوزه های آبخیز جنگلی، ضروری به نظر می رسد.
بررسی عوامل موثر بر بهره وری بارش در جنگل Keywords:
بررسی عوامل موثر بر بهره وری بارش در جنگل authors
پریسا شاهین رخسار
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان،سازمان تحقیقات، آموزش و
بیت اله امان زاده
عضو هیات علمی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
علی نظمی
کارشناس مسئول مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :