مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار؛ کاربرد در فرآیند تصمیم گیری مربوط به ارزیابی صلاحیت کیفی پیمانکاران
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 273
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_DMOR-7-3_006
Index date: 15 November 2022
مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار؛ کاربرد در فرآیند تصمیم گیری مربوط به ارزیابی صلاحیت کیفی پیمانکاران abstract
هدف: در کار با مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار به دلیل در نظر گرفتن تابع عضویت و عدم عضویت به صورت هم زمان و همین طور به علت بازه ای بودن نوع داده ها، با انعطاف پذیری بسیاری برای تخصیص داده از جانب تصمیم گیرنده روبرو هستیم. با وجود اهمیت ناشی از این نوع ویژگی های مربوط به مجموعه های فازی شهودی-بازه ای مقدار، که خود از دلایل به کارگیری روزافزون آن ها در مسایل مختلف و به ویژه تصمیم گیری چند معیاره است، مقایسه بین آن ها به عنوان یکی از اولین مفاهیم در فرآیند تصمیم گیری، کار چندان سادهای به نظر نمی رسد. در ادبیات موضوعی کمتر می توان روشی جامع و پارامتری برای رتبه بندی این نوع از اعداد یافت برای رفع این کاستی، در این مقاله با رویکردی تلفیقی، روشی کارآمد و پارامتری برای اولویت بندی بین اعداد فازی شهودی بازه ای-مقدار ارائه می دهیم. سپس به منظور اولویت بندی بین پیمانکاران رویکرد را برای ارزیابی کیفی صلاحیت آن ها به کار می بریم.روش شناسی پژوهش: در این مطالعه، از مجموعه های فازی شهودی بازهای مقدار در مسئله تصمیم گیری چند معیاره استفاده شده است. ابتدا با توسیع روشی پارامتری در رتبه بندی اعداد فازی، اندیس بازهای متناظر با اعداد فازی شهودی بازهای مقدار را معرفی میکنیم. در ادامه با استفاده از رویکرد مطرح شده توسط زنگ و همکاران (۲۰۱۹)، تعیین ارجحیت بین بازه ها امکان پذیر شده است. در نتیجه، رویکردی ترکیبی و پارامتری در بخش ۳، برای تعیین ارجحیت بین اعداد فازی شهودی بازه ای مقدار به دست آمده است (جدول ۱). در مثالی کاربردی برای ارزیابی پیمانکاران بر اساس سه معیار و با در اختیار داشتن پنج گزینه (پیمانکار) شیوه ستفاده از این دیدگاه آزموده شده است.یافته ها: روشی نوین و پارامتری برای رتبه بندی اعداد فازی شهودی بازهای مقدار به منظور بهره گیری در ارزیابی واحدهای عملیاتی معرفی شد. چندین ویژگی برای اندیس بازه ای پیشنهادی ذکر کردیم. علاوه بر این، با ارائه یک مثال عملی ضمن توصیف عملکرد فرآیند، خروجی کار مشاهده می شود. پارامتری بودن روش به عنوان یک مزیت میتواند مبین تاثیرگذاری نقش و دیدگاه تصمیم گیرنده در مقادیر نهایی پاسخ بر اساس سطح انتظار مطلوب باشد.اصالت/ارزش افزوده علمی: ضمن معرفی یک روش پارامتری جدید برای تعیین ارجحیت بین مجموعه های فازی شهودی بازه ای مقدار، فرآیند کارایی برای ارزیابی کیفی صلاحیت پیمانکاران ارائه شده است. علاوه بر این برخی از ویژگی ها برای راستی آزمائی عملکرد اندیس بازه ای مطرح شد.
مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار؛ کاربرد در فرآیند تصمیم گیری مربوط به ارزیابی صلاحیت کیفی پیمانکاران Keywords:
اعداد بازه ای-مقدار , رتبه بندی اعداد فازی شهودی بازه ای-مقدار , مجموعه های فازی شهودی , مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار , مسایل تصمیم گیری چند معیاره
مجموعه های فازی شهودی بازه ای-مقدار؛ کاربرد در فرآیند تصمیم گیری مربوط به ارزیابی صلاحیت کیفی پیمانکاران authors
مدینه فرنام
گروه مهندسی برق، دانشگاه شهید چمران اهواز- پردیس صنعتی شهدای هویزه، دشت آزادگان، خوزستان، ایران.
مجید دره میرکی
گروه ریاضی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، خوزستان، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :