پریدوت، نوعی گوهر اولیوین و محل های پیدایش آن

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,740

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EGM01_072

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1385

Abstract:

نام این گوهر احتمالاً از کلمه عربی Faridat به معنی گوهر و یا از کلمه فرانسوی Peritot به معنی غیرواضح گرفته شده است. پریدوت یک نوع گوهر باارزش از گروه اولیوین نوع فورستریت می باشد. ترکیب شیمیایی آن (Mg, Fe)2 SiO4 می باشد. از لحاظ ژئوشیمیایی پریدوت فقط یک سیلیکات آهن- منیزیم است و شدت رنگ آن به مقدار آهن محتوی آن بستگی داشته و از سبز متمایل به زرد تا زیتونی و سبز متمایل به قهوه ای تغییر می کند. انواع نادر آن پریدوت چشم گربه ای و پریدوت ستاره ای می باشند. پریدوت در آریزونا، هاوائی، نوادا و نیومکزیکو در آمریکا و در استرالیا، برزیل، چین، کنیا، مکزیک، میانمار(برمه)، نروژ، پاکستان، آفریقای جنوبی، سری لانکا، تانزانیا و عربستان پیدا شده است. بزرگترین پریدوت تراش یافته نمونه ای به وزن 310 قیراط (62 گرم) می باشد که در موزه اسمیت سونیان در واشینگتن آمریکا نگهداری می شود. یک نوع مشهور پریدوت پاکستان به پریدوت کشمیر معروف می باشد. به جهت اندازه بزرگ سنگهای پیدا شده در این منطقه، تراش دهنده گان موفق شده اند گوهرهایی شکل دار با بیش از 100 قیراط (20 گرم) بسازند.

Authors

سید فخرالدین اطهری

گروه معدن دانشگاه کردستان

حسین زمانی

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - ادیب، د. (1374): جهان جواهرات، جلد اول (کلیات جواهرشناسی)، ...
  • -Bancroft, P. (1984): Gems and crystal treasures, Western Enterprises. ...
  • -Harlbut, C. S. and Kammerling, R. C. (1991): Gemology, John ...
  • -Keller, P. C. (1990): Gemstones and their origins, Van Nostrand ...
  • نمایش کامل مراجع