ساخت اکسیدهای نانوکریستالی Al2O3 و MgO و اسپینل MgAl2O4 به روش سنتز احتراقی
Publish place: The fourth joint conference of the Association of Metallurgical Engineers and the Iranian Foundry Association
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,030
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES04_160
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
Abstract:
نانو کریستالهای اکسیدی با خلوص بالا قابلیت های ویژه ای را در سرامیک های مدرن و الکترو سرامیکها بوجود آورده است. روشی که چنین اکسیدهایی را به سهولت تولید نماید حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق اکسیدهای MgO و Al2O3 و اسپینل MgAl2O4 به روش سنتر احتراقی تولید گردید. از نیترات آلومینیوم و نیترات منیزیم بعنوان منابع تامین کاتیون فلزی و اسید سیتریک و اوره بعنوان سوخت استفاده شد. مواد اولیه بر حسب نوع اکسید و واکنشهای محتمل با نسبت های مناسب با هم مخلوط شدند. بر روی نمونه ها آزمایش TG/DTA انجام شد. پس از انجام سنتز احتراقی نمونه ها مورد آزمون XRD قرار گرفتند . نتایج نشان داد که به کمک اسید سیتریک می توان هر سه نوع اکسید را تولید نمود ولی سوخت اوره برای تولید Al2O3 و اسپینل MgAl2O4 مناسب است. با توجه به نمودارهای TG/DTA ، آزاد شدن حرارت برای ترکیبات حاوی اوره در یک محدوده دمائی کوچک سبب بالا رفتن سریع دمای واکنش شده و با توجه به نقطه ذوب و تبخیر پایین منیزیم احتمال خروج منیزیم از سیستم وجود دارد در حالیکه برای اسید سیتریک چنین رفتاری مشاهده نمی شود. آنالیز نتایج XRD بر اساس رابطه شرر نشان داد که پودرهای تولید شده نانو کریستال می باشند.
Keywords:
Authors
علی اکبر قادی
کارشناسی دانشگاه شیراز
بابک هاشمی
استادیار دانشگاه شیراز
علی کشاورز
کارشناسی دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :