تاثیر ترکیبی پلاسمای سرد اتمسفری و اسانس آویشن شیرازی بر میزان مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس در پنیر سفید ایرانی و ارزیابی خواص حسی آن

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 292

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-77-3_002

تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1401

Abstract:

زمینه مطالعه: پنیر به عنوان منبع شیوع بیماری های ناشی از غذا در سراسر جهان شناخته شده است.هدف: در مطالعه حاضر میزان مهار رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس تلقیح شده بر پنیر سفید ایرانی با استفاده از پلاسمای سرد اتمسفری و اسانس آویشن شیرازی به صورت منفرد و ترکیبی و تاثیر آن ها بر ویژگی های حسی پنیر بررسی شده است.روش‎کار: در مطالعه حاضر نمونه های پنیر برش داده شده در حضور و غیاب۱۰۰ پی پی ام اسانس آویشن شیرازی به مدت ۲ و ۵ دقیقه تحت شارش پلاسمای سرد اتمسفری قرار گرفتند و به مدت ۶۰ روز در دمای یخچالی نگهداری شدند. سپس در ۵ فاصله زمانی (روزهای ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰) و هر کدام در بازه زمانی ۱۰ روز در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شدند و میزان رشد شعاعی، مهار رشد و خصوصیات حسی نمونه­ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج: اثر بازدارندگی پلاسما دارای الگوی وابسته به مدت زمان شارش پلاسما بوده و با افزایش زمان شارش کاهش بیشتری در میزان رشد شعاعی کپک دیده می شود. در تمام زمان های شارش پلاسما اثر بازدارندگی معنی داری بر رشد کپک نسبت به گروه کنترل دیده شد (۰۵/۰P<). از نظر درصد مهار رشد نیز کمترین میزان مهار در حضور اسانس به تنهایی است و بیشترین خاصیت مهارکنندگی در اثر شارش ۵ دقیقه پلاسما همراه با اسانس می باشد. تفاوتی بین ویژگی های حسی پنیر تحت تیمار با پلاسما و اسانس به صورت ترکیبی در مقایسه با نمونه های تحت شارش پلاسما به تنهایی وجود ندارد. همچنین نتایج مطالعه حاضر بیانگر این بود که افزودن اسانس اثری بر ویژگی های حسی پنیر ندارد.نتیجه­گیری نهایی: نتایج نشان می دهد که پلاسمای گلایدینگ آرک دارای اثرات بازدارندگی بر رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس در پنیر بدون ایجاد تغییرات نامطلوب حسی می باشد، اما شرایط باید برای کاربردهای صنعتی بهینه شود.

Authors

مهدیه رئوفی اصل صوفیانی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

نگین نوری

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

افشین آخوندزاده بستی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسن گندمی نصرآبادی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حامد اهری

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

محمد رضا خانی

پژوهشکده لیزر و پلاسما، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Pitt JI, Hocking AD. Fungi and Food Spoilage. ۳rd CSIRO ...
  • de Elguea-Culebras GO, Sánchez-Vioque R, Santana-Méridas O, Herraiz-Peñalver D, Carmona ...
  • Rahmani F, Gandomi H, Noori N, Faraki A, Farzaneh M. ...
  • نمایش کامل مراجع