بررسی استرس، اضطراب و افسردگی پرستاران بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان و برخی عوامل مرتبط با آن در طی شیوع پاندمی کووید- ۱۹

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 394

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-17-4_002

تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1401

Abstract:

مقدمه: پاندمی کووید ۱۹، فشار زیادی بر سیستم­های بهداشت و درمان وارد کرده است. برای ارتقاء کیفیت مراقبت­های پرستاری در بخش­های اورژانس، توجه به مشکلات روان­شناختی پرستاران که ممکن است به دنبال شیوع این ویروس ایجاد شود، دارای اهمیت ویژه­ای می­باشد. روش کار: این مطالعه توصیفی-مقطعی از دی ماه ۱۴۰۰ تا فروردین سال ۱۴۰۱ بر روی ۱۲۵ پرستار شاغل در بخش اورژانس بیمارستان­های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. نمونه­ ها به روش تصادفی طبقه­ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده­ها از پرسش­نامه استرس درک شده کوهن و پرسش نامه­ های اضطراب و افسردگی هامیلتون استفاده شد. پرسش­نامه استرس درک شده به صورت خود اظهاری توسط نمونه های پژوهش تکمیل شدند. پرسش نامه­ های اضطراب و افسردگی هامیلتون از طریق مصاحبه، با تعیین وقت قبلی در محیط مناسب در مدت زمان نیم ساعت تکمیل شدند. داده ­های جمع آوری شده، با استفاده از آمار توصیفی شامل: فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل: آزمون­های پارامتریک نظیر ضریب همبستگی پیرسون، tمستقل و آنالیز واریانس یک طرفه با سطح معناداری ۰۵/۰ از طریق نرم افزار SPSS ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ­ها: طبق نتایج، میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار پرستاران شرکت کننده در مطالعه به ترتیب ۵/۲ ± ۲۹/۹۸و ۴/۴۹ ± ۶/۲۶ بود. بیشتر پرستاران(۷۲/۸%) زن بودند. اکثرا (۷۶%)سابقه ابتلا به کووید ۱۹ داشتند و ۹۱/۲% از پرستاران سابقه مراقبت مستقیم از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را اظهار کردند. نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار استرس، اضطراب و افسردگی نمونه­ های پژوهش به ترتیب ۶/۳۴ ± ۲۴/۷۸، ۱۰/۵ ± ۱۳/۲۴ و ۹/۶۷ ± ۱۲/۷۳ بود. همچنین میانگین افسردگی پرستاران در بیمارستان های آموزشی مورد بررسی، اختلاف آماری معنا داری داشت(P<۰.۰۵) . نتایج ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری بین متغیرهای استرس، اضطراب و افسردگی با متغیرهای سن، سابقه کار و تعداد فرزندان نشان نداد. نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیش از  نیمی از پرستاران اورژانس مورد مطالعه دارای استرس، اضطراب و افسردگی قابل توجهی در دوران کووید-۱۹  بودند؛ به نظر می رسد ضمن توسعه برنامه های مدون حمایت از پرستاران در بروز بحران ها باید اقدامات موثر و برنامه ریزی شده­ای برای پیشگیری و درمان اختلالات روانشناختی پرستاران اورژانس انجام شود.  

Authors

زیبا بختیاری

School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences

فرهاد رمضانی بدر

School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences

کوروش امینی

School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Chapman K, Arbon P. Are nurses ready?: Disaster preparedness in ...
  • Jalalinia F, Alhani F. Pathology of training the course on ...
  • Zu ZY, Jiang MD, Xu PP, Chen W, Ni QQ, ...
  • Woo BFY, Lee JXY, Tam WWS. The impact of the ...
  • Xing L-q, Xu M-l, Sun J, Wang Q-X, Ge D-d, ...
  • Billing TK, Bhagat RS, Babakus E, Krishnan B, Ford Jr ...
  • Matza LS, Morlock R, Sexton C, Malley K, Feltner D. ...
  • An Y, Yang Y, Wang A, Li Y, Zhang Q, ...
  • Jothishanmugam A, Begum S, Abdelgader AAM, Abd AllaHamid HI, Abdalghani ...
  • Babore A, Lombardi L, Viceconti ML, Pignataro S, Marino V, ...
  • نمایش کامل مراجع