رویکرد به موارد شغلی مسمومیت با سرب
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 14، Issue: 3
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 262
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_TKJ-14-3_002
Index date: 18 December 2022
رویکرد به موارد شغلی مسمومیت با سرب abstract
مقدمه : سرب فلزی سمی است که در پوسته زمین یافت میشود و به علت چگالی، شکل پذیری، مقاومت بالا و نقطه ذوب پایین، از ۷۰۰۰ سال پیش مورداستفاده بشر بوده است. استفاده وسیع از این فلز در صنعت، علاوه بر مواجهه شاغلین، منجر به آلودگی گسترده محیطزیست و بروز مشکلات سلامت عمومی در بسیاری از نقاط جهان شده است. با توجه به گستردگی استفاده از سرب در مشاغل مختلف و اهمیت عوارض ناشی از آن، درمان شاغلین دارای علائم مواجهه با این ماده اهمیت خاصی در طب کار و سلامت شغلی کشورها داشته است، لذا در این مقاله، به مروری بر رویکرد به علائم ناشی از مواجهه با سرب شاغلین دارای مسمومیت با سرب می پردازیم.
روش بررسی : در این مطالعه باهدف بررسی درمان های موجود جهت کنترل عوارض ناشی از مواجهه با سرب در محیط های کاری، بانک های اطلاعاتی GoogleScholar, PubMed, Scopus از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۱ و همچنین دستورالعمل های CDC, ACOEM, OSHA, WHO و ATSDR با روش جستجوی موضوعی بررسی شد.تعداد ۱۹ مقاله و ۵ دستورالعمل انتخاب و در نگارش این مقاله مورداستفاده قرار گرفت.
یافته ها : بررسی ها نشان داد که در شاغلین در تماس با سرب در ارزیابی های دوره ای توجه به سیستم های مختلف بدن و انجام اقدامات تکمیلی در صورت شک به مسمومیت به سرب لازم است.
نتیجه گیری : در شاغلین دارای تشخیص مسمومیت با سرب می بایست علاوه بر درمان عوارض موجود و شلاتوتراپی، آموزش های لازم جهت کاهش مواجهه با سرب نیز داده شود.
رویکرد به موارد شغلی مسمومیت با سرب Keywords:
رویکرد به موارد شغلی مسمومیت با سرب authors
محمدحسین داوری
Industrial Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مجاهده سلمانی
Industrial Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرجان غروی
Occupational Medicine Specialist,Yazd,Iran.
مژگان پیری اردکانی
Industrial Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :