توسعه راهکارهای مکان یابی و ایجاد مراکز خدمات کشاورزی با استفاده از مدل مکان – تخصیص
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 194
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ERAMS-21-74_012
Index date: 24 December 2022
توسعه راهکارهای مکان یابی و ایجاد مراکز خدمات کشاورزی با استفاده از مدل مکان – تخصیص abstract
در این پژوهش راهکارهای مختلفی برای ایجاد مرکز خدمات کشاورزی از نظر تعداد و ظرفیت خدمات رسانی توسعه داده شد. برای مکان یابی مراکز خدمات کشاورزی مربوط به هر راهکار، مدل مکان یابی جداگانهای تدوین شد. بدین منظور از مدل مکان-تخصیص برای توسعه مدل های مکان یابی و الگوریتم شاخه و حد برای حل مدل ها استفاده شد. هدف اصلی این مدل ها کمینه سازی هزینه استقرار مراکز خدمات کشاورزی (شامل هزینه راه اندازی و هزینه حمل و نقل ادوات تا محل خدمت رسانی) است. در مدل حل شده در این پژوهش، سنجه هایی مانند هزینه استقرار مرکز، هزینه راه اندازی خدمات، فاصله مرکز تا مشتریان، هزینه حمل و نقل برای ارائه خدمات به مشتریان و تعداد سفرهای لازم برای تامین تقاضای هر یک از مشتریان در نظر گرفته شد. در این پژوهش، به منظور نشان دادن قابلیت های عملی روش ها و مدل های توسعه داده شده، یک مطالعه موردی نیز در شهرستان رزن استان همدان طراحی و اجرا شد. راهبردهای مختلف برای ترکیب خدمات کشاورزی مطرح و سرانجام راهبرد راه اندازی یک مرکز خدمات جامع انتخاب شد که تمام تقاضاهای یک دهستان را تحت پوشش قرار دهد. پس از اجرای مدل مکان- تخصیص، مکان های بهینه برای استقرار مراکز خدمات کشاورزی در هر یک از دهستان های مورد مطالعه به طور جداگانه تعیین شد. نتایج این پژوهش میتواند در جانمایی مراکز خدمات کشاورزی و برنامهریزی برای ارائه خدمات به بهره برداران کشاورزی، مورد استفاده مدیران و برنامه ریزان ملی و منطقه ای قرار گیرد.
توسعه راهکارهای مکان یابی و ایجاد مراکز خدمات کشاورزی با استفاده از مدل مکان – تخصیص Keywords:
توسعه راهکارهای مکان یابی و ایجاد مراکز خدمات کشاورزی با استفاده از مدل مکان – تخصیص authors
مرتضی زنگنه
استادیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
اسداله اکرم
دانشیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :