جهان و بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-19-1_001

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401

Abstract:

سخن سردبیر Editorial مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دوره نوزدهم، فروردین ۱۳۹۹، ۲-۱         جهان و بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹)                  ) World and the novel coronavirus disease (COVID-۱۹   محسن رضائیان[۱]،[۲]   M.Rezaeian   به هنگام تکمیل این سخن سردبیری در بیست و سوم فروردین سال ۱۳۹۹ برابر با یازدهم آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی، تقریبا صد روز از گزارش رسمی بیماری جدیدی در شهر ووهان Wuhan)) چین می گذرد. این بیماری در تاریخ بیست و دوم بهمن سال ۱۳۹۸ برابر با یازدهم فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی، رسما توسط سازمان جهانی بهداشت با نام کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹) novel coronavirus disease (COVID-۱۹) نام گذاری شد. طغیان (Outbreak) بیماری که در ابتدا مربوط به یک شهر در چین می گردید، اکنون تبدیل به یک عالم گیری (Pandemic) وسیعی گردیده است که آمار رسمی مبتلایان آن در بیش از دویست کشور و منطقه جهان از یک میلیون و هفتصد هزار نفر، و تعداد مرگ آن از صد هزار نفر گذشته است. با این سرعت بالایی که این بیماری در حال رخ دادن است، شکی وجود ندارد که دانسته های علمی ما نسبت به نادانسته ها و یا بددانسته های ما پیرامون این بیماری، سهم بسیار کوچکی را به خود اختصاص داده است. با این حال، شکی هم وجود ندارد که برای مبارزه قاطع با این بیماری، چاپ و انتشار تمامی دانسته های علمی از اهمیتی حیاتی برخوردار می باشد [۲-۱]. در عین حال، تلاش برای کاهش نادانسته ها و جلوگیری از انتشار بددانسته ها نیز به همان درجه از اهمیت می رسد [۳]. از این رو، مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در راستای اهداف عالیه خود که همانا چاپ و انتشار صحیح ترین یافته های محققان، پیرامون سلامت جوامع انسانی است، آمادگی خود را به جهت چاپ و انتشار آخرین دستاورد دانش مندان ایرانی پیرامون بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹) اعلام می دارد. بدیهی است کلیه مقالات ارسالی که دارای مجوز از یک کمیته اخلاق معتبر باشند، در کوتاه ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید داوران، در کوتاه ترین زمان ممکن نیز به صورت برخط (Online) به چاپ خواهند رسید. تدابیری اندیشیده شده است که با مساعدت کارمندان، داوران و ویراستاران فرهیخته مجله، انشاالله هیچ وقفه ای در این امر ایجاد نگردد. مشتاقانه منتظر دریافت نظرات و مقالات علمی شما پیرامون این بیماری، جهت چاپ در مجله دانشگاه می باشم.     References   [۱] Song P, Karako T. COVID-۱۹: Real-time dissemination of scientific information to fight a public health emergency of international concern. Biosci Trends. ۲۰۲۰ Feb ۲۵. doi: ۱۰.۵۵۸۲/bst.۲۰۲۰.۰۱۰۵۶. [Epub ahead of print] [۲] Vetter P۱,۲, Eckerle I۳,۴, Kaiser L۳,۲,۴. Covid-۱۹: a puzzle with many missing pieces. BMJ ۲۰۲۰ Feb ۱۹;۳۶۸:m۶۲۷. [۳] Zarocostas J. How to fight an infodemic. Lancet ۲۰۲۰ Feb ۲۹;۳۹۵(۱۰۲۲۵):۶۷۶.     [۱]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران     تلفن: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، دورنگار: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، پست الکترونیکی: moeygmr۲@yahoo.co.uk، ارکید:  ۰۰۰۰-۰۰۰۳-۳۰۷۰-۰۱۶۶ [۲]- استاد مرکز تحقیقات محیط کار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

Authors

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Song P, Karako T. COVID-۱۹: Real-time dissemination of scientific information ...
  • Zarocostas J. How to fight an infodemic. Lancet ۲۰۲۰ Feb ...
  • Song P, Karako T. COVID-۱۹: Real-time dissemination of scientific information ...
  • Zarocostas J. How to fight an infodemic. Lancet ۲۰۲۰ Feb ...
  • نمایش کامل مراجع