تاثیر ۶ هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه بر بیان ژن CTRP۱۲، تغییرات وزن بدن و چربی زیرجلدی موش های صحرایی نر چاق: یک مطالعه تجربی
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 180
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-1_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: زیره سیاه یکی از گیاهانی است که بهطور سنتی برای کاهش وزن استفاده میشود. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر ۶ هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه بر بیان ژن CTRP۱۲، تغییرات وزن بدن و چربی زیرجلدی موشهای صحرایی نر چاق بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، از ۲۴ سر موش صحرایی نر چاق شده، به وسیله ۱۲ هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد، که به طور تصادفی به ۴ گروه ۱-کنترل رژیم پرچرب، ۲-رژیم پرچرب + تمرین، ۳-رژیم پرچرب + عصاره زیره سیاه و ۴-گروه رژیم پرچرب + تمرین + عصاره زیره سیاه تقسیم شدند. گروههای تمرین ۵ روز در هفته به مدت ۶ هفته تمرین هوازی (تقریبا معادل ۷۰-۵۰ درصد VO۲max) انجام دادند. بیان نسبی mRNA ژن CTRP۱۲ با کمک Real-time polymerase chain reaction (Real-time PCR) و تغییرات وزن بدن و میزان بافت چربی زیرجلدی اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey تحلیل شدند.
یافتهها: بیان نسبی mRNA ژن CTRP۱۲ پس از ۶ هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره به طور معنیداری در گروه ۴ نسبت به گروه ۱ و ۳، در گروه ۱ نسبت به گروه ۲ افزایش و وزن حیوانات و وزن چربی زیرجلدی در گروه ۴، ۳ و ۲ بهطور معنیداری نسبت به گروه ۱ کاهش یافت.
نتیجهگیری: با توجه نتایج این مطالعه پیشنهاد میشود جهت کاهش خطر ابتلاء به چاقی و در راستای کاهش وزن از تمرینات هوازی با شدت متوسط و زیره سیاه استفاده شود.
واژههای کلیدی: تمرین هوازی، زیره سیاه، CTRP۱۲، چربی زیرجلدی، رژیم غذایی پرچرب، موش صحرایی، چاقی
Keywords:
Aerobic training , Caraway , CTRP۱۲ , Subcutaneous fat , High-fat diet , Rat , Obesity , تمرین هوازی , زیره سیاه , CTRP۱۲ , چربی زیرجلدی , رژیم غذایی پرچرب , موش صحرایی , چاقی
Authors
صدیقه طاهرزاده
Faculty of Sport Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran
مهدی مقرنسی
Faculty of Sport Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran
بهرام رسولیان
Department of Physiology, Lorestan University of Medical Sciences, Lorestan, Iran
آیت کائیدی
Department of Physiology and Pharmacology, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
امیر خسروی
Department of Physical Education, Ayatollah Boroujerdi University, Boroujerd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :