بررسی اثر کمپوست تراشه های چوب و اسید هیومیک بر رشد، گل دهی و عمر گلجایی دو رگ لیلیوم (Longiflorum × Asiatic) رقم نشویل
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 248
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-30-3_011
Index date: 23 January 2023
بررسی اثر کمپوست تراشه های چوب و اسید هیومیک بر رشد، گل دهی و عمر گلجایی دو رگ لیلیوم (Longiflorum × Asiatic) رقم نشویل abstract
چکیده اهداف: مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر بستر کشت و اسید هیومیک بر رشد، گل دهی و عمر گلجایی لیلیوم انجام گرفت. مواد و روشها: آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول کمپوست تراشه چوب (صفر، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد)، فاکتور دوم اسید هیومیک در سه سطح صفر، ۲۵۰، ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر و تیمار شاهد ترکیب پیت ماس+ پرلیت (به نسبت ۲ به ۱ حجمی) بود. یافتهها: با توجه به نتایج به دست آمده اثر بستر کشت، اسید هیومیک و برهمکنش آن ها بر ارتفاع ساقه معنی دار بود. بلندترین ارتفاع ساقه در بستر شاهد با غلظتهای ۲۵۰ و ۵۰۰ میلیگرم اسید هیومیک به دست آمد. اثر بستر کشت بر تعداد غنچه تشکیل شده معنیدار بود. بیش ترین تعداد غنچه در ۲۵% و ۷۵% کمپوست تراشه چوب ثبت شد. بیش ترین و کمترین عمر گلجاییبه ترتیب در بستر ۱۰۰ درصد تراشه چوب با اسید هیومیک ۵۰۰ میلی گرم در لیتر و در بستر شاهد با غلظت صفر میلی گرم در لیتر اسید هیومیک به دست آمد. در ۷۵% کمپوست تراشه چوب و اسید هیومیک ۵۰۰ میلی گرم در لیتر بیش ترین میزان کلسیم برگ حاصل شد. گیاهان کاشته شده در بستر شاهد که با اسید هیومیک ۵۰۰ میلی گرم در لیتر محلولپاشی شده بودند بیش ترین میزان پتاسیم برگ را داشتند. بیش ترین نیتروژن برگ در کمپوست ۱۰۰% و اسید هیومیک ۵۰۰ میلی گرم در لیتر به دست آمد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، کمپوست تراشه چوب واسید هیومیک در بهبود خصوصیات کمی و کیفی گیاه لیلیوم موثر بوده و میتواند جایگزین پیت ماس باشد.
بررسی اثر کمپوست تراشه های چوب و اسید هیومیک بر رشد، گل دهی و عمر گلجایی دو رگ لیلیوم (Longiflorum × Asiatic) رقم نشویل Keywords:
بررسی اثر کمپوست تراشه های چوب و اسید هیومیک بر رشد، گل دهی و عمر گلجایی دو رگ لیلیوم (Longiflorum × Asiatic) رقم نشویل authors
فاطمه رحمانی
گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مهناز کریمی
گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین مرادی
گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :