نقش ذهنیت های طرحواره ای در پیش بینی کیفیت زندگی کاری پرستاران با توجه به نقش میانجی بهزیستی روانی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 275

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRN-9-1_003

تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401

Abstract:

مقدمه: مواجهه مکرر پرستاران با شرایط دردناک و رنج­­آور بیماران در بخش های مختلف می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی حرفه ای در آنان گردد که خود می تواند زمینه ساز آسیب های روانی، همچون افت کیفیت مراقبت و برآیندهای مراقبت از بیماران شود. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ذهنیت­ های طرح­واره­ ای در پیش­ بینی کیفیت زندگی کاری پرستاران با توجه به نقش میانجی بهزیستی روانی انجام شد. روش کار: این مطالعه از نوع طرح های همبستگی پیشرفته مبتنی بر روابط ساختاری و روش تحلیل داده ها، مدل سازی معادله ساختاری در میان ۳۰۰ نفر از پرستارانی که در فاصله زمانی اردیبهشت تا آبان ۱۴۰۰ در ۸ بیمارستان خصوصی شهر مشهد مشغول به کار بودند، انجام گرفت و برای جمع ­آوری داده ­ها از پرسشنامه ­های ذهنیت طرحواره ای یانگ (۲۰۰۸)، بهزیستی روانی ریف (۱۹۸۹) و کیفیت زندگی کاری قاسم زاده (۱۳۸۴) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده­ ها نیز با کمک نرم­ افزارهای آماری SPSS و PLS و آزمون معادلات ساختاری انجام شد.  یافته­ ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده­ ها نشان داد که بین ذهنیت­ های طرح­واره ­ای با کیفیت زندگی کاری پرستاران با میانجی گری بهزیستی روانی رابطه معنی داری وجود دارد و متغیر ذهنیت­ های طرحواره ای قادر است از طریق بهزیستی روانی ۸۷/۲ درصد از تغییرات کیفیت زندگی کاری را بیان کند.   نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می­شود برای بهبود کیفیت زندگی کاری پرستاران ذهنیت ­های طرح­واره­ ای آنان را تعدیل و بهزیستی روانی آنان را بهبود بخشید.

Keywords:

quality of working life , schematic subjectivities , psychological well-being , کیفیت زندگی کاری , ذهنیت های طرح واره ای , بهزیستی روانی

Authors

بیتا طهرانچی

PhD student, Department of Counseling, Faculty of Basic Sciences and Humanities, Islamic Azad University, Bojnourd Branch, Bojnourd, Iran

فرزانه میکائیلی منیع

Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Urmia University, Urmia, Iran.

شاهد مسعودی

Assistant Professor, Department of Counseling and Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Islamic Azad University, Quchan Branch, Quchan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Turkzadeh J, Ahmadipourshirazi, Mezginejad S. Investigating the relationship between value ...
  • Sorati P. The Mediating Role of Perceived Stress in the ...
  • Emek-Savaş D. D, Güntekin B, Yener G. G, Başar E. ...
  • Aqdar A. Investigating the Relationship between Psychological Welfare and Quality ...
  • Havlovic SJ. Quality of work life and human resource outcomes. ...
  • Journal of Personality and Social Psychology, ۱۹۸۹, ۵۷, ۱۰۶۹-۱۰۸۱. https://doi.org/۱۰.۱۰۳۷/۰۰۲۲-۳۵۱۴.۵۷.۶.۱۰۶۹۲۴. ...
  • نمایش کامل مراجع