بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی برعملکرد کارآفرینانه تعاونی های روستایی با در نظرگرفتن نقش میانجی تعهد سازمانی (مطالعه موردی: شهرستان سنندج)
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 280
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-9-18_005
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1401
Abstract:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: توسعه تعاونی های روستایی و عملکرد کارآفرینانه ی آنها، یکی از ضرورت های توسعه ی روستایی است که در برنامه های توسعه ی کشور مورد توجه قرارگرفته است. بررسی ها نشان می دهد، عملکرد این تعاونی ها تحت تاثیر سرمایه ی اجتماعی کارکنان قرار دارد. با این حال در سال های اخیر، کمتر به سرمایه اجتماعی به عنوان زمینه ساز ارتباط و مشارکت بهینه افراد و محرک عملکرد کارآفرینانه توجه شده است. از طرفی یکی از مبانی راهبردی افزایش عملکرد کارآفرینانه، تعهد سازمانی است، چراکه اثرگذاری گرایش کارآفرینانه منوط به وجود هویت قوی مبتنی بر ماموریت سازمان و تعهد به اهداف رسمی گزارش شده است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی کارکنان بر عملکرد کارآفرینانه تعاونی های روستایی با درنظرگرفتن نقش میانجی تعهد سازمانی است.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر، از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه کارکنان و مدیران تعاونی های روستایی شهر سنندج به تعداد ۶۸۰ نفر بوده و حجم نمونه برابر با ۲۴۶ نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی ساده، انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های استاندارد سرمایه اجتماعی، گرایش کارآفرینانه و تعهد سازمانی جمع آوری و با آزمون مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد.
یافته ها: تحلیل نتایج تحقیق، نشانداد سرمایه اجتماعی، تاثیر مستقیم مثبت و معنی دار بر عملکرد کارآفرینانه تعاونی های روستایی دارد؛ تعهد سازمانی تاثیر مثبت و معنی دار برعملکرد کارآفرینانه تعاونی ها دارد و درعین حال، در رابطه ی بین سرمایه اجتماعی و عملکرد کارآفرینانه تعاونی های روستایی، نقش میانجی دارد.
نتیجهگیری: سرمایه اجتماعی، حاصل روابط بین کارکنان است و می تواند اعتماد، درک متقابل، ارزش های مشترک و ارزش های رفتاری را توسعه دهد. بنابراین انتظار میرود با افزایش سرمایه اجتماعی در تعاونی ها، عملکرد کارآفرینانه آنها افزایش پیدا کند. همچنین، کارکنانی که ارتباط اجتماعی مناسبی با همکاران خود دارند و با اهداف سازمان تعامل سازندهای برقرار کرده اند، تعهد بیشتری به سازمان و میل به بقا در آن دارند؛ درنتیجه گرایش کارآفرینانه بیشتری را کسب می کنند. به این ترتیب، پیشنهاد می شود فرهنگ حاکم بر سازمان، مشوق و آموزنده چنین روابطی باشد تا از این رهگذر، زمینه ساز گسترش تعهد سازمانی و عملکرد کارآفرینانه در تعاونی های روستایی شود؛ امنیت شغلی کارکنان از طریق توجه به بیمه افراد آزاد شاغل در تعاونی ها افزایش یابد و سطح رضایت مندی شغلی کارکنان نیز از طریق برنامه های انگیزشی بهبود داده شود.
Keywords:
Entrepreneurial performance , Organizational commitment , Rural Cooperatives Social capital , تعاونی روستایی , تعهد سازمانی , سرمایه اجتماعی , عملکرد کارآفرینانه
Authors
داود غلامرضائی
Department of Management, PAYAM-e-NOOR University, Tehran, IRAN
مریم محمدی
Department of Management, PAYAM-e-NOOR University, Tehran, IRAN
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :