اثر کاربرد طرحواره های پرمایش همرفت و تفکیک‎های مکانی مختلف بر عملکرد مدل RegCM در شبیه سازی بارش، دما و تبخیر و تعرق واقعی (مطالعه موردی: حوضه دریاچه ارومیه)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 109

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-18-1_007

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

مدل ­های اقلیم منطقه ­ای نقش مهمی در شبیه ­سازی فرایندهای جوی و سطح خشکی داشته و ابزار مهمی در مطالعات اقلیمی به شمار می­ روند. در این مطالعه با هدف مقایسه عملکرد طرحواره ­های مختلف همرفت (امانوئل، تیتکه، کین- فریچ، گرل-AS و گرل-FC) در شبیه­ سازی بارش، دما و تبخیر و تعرق واقعی در حوضه دریاچه ارومیه، از مدل RegCM۴.۵ برای ریزمقیاس ­نمایی بروندادهای مدل NNRP۱، برای یک دوره ۵ ساله استفاده شد. به علاوه، تاثیر استفاده از دو تفکیک مکانی مختلف در عملکرد مدل بررسی شد. نتایج نشان داد که در تفکیک km ۴۸ طرحواره کین- فریچ با اختلاف کمی نسبت به طرحواره ­های گرل-AS و گرل-FC دارای بیشترین عملکرد در شبیه ­سازی بارش و تبخیر و تعرق واقعی و طرحواره گرل-AS دارای بیشترین عملکرد در شبیه­ سازی دما است. در مورد تفکیک km ۱۲، تفاوت ایستگاه ­ها از نظر مناسب­ ترین طرحواره همرفت برای شبیه سازی بارش زیاد بود؛ اما در مورد شبیه ­سازی دما طرحواره کین-فریچ در همه ایستگاه ­ها برتری نشان داد. همچنین، مقایسه نتایج در دو تفکیک مکانی، نشان داد که استفاده از تفکیک km ۱۲ در اغلب موارد سبب عدم بهبود عملکرد شبیه سازی شد.  لذا استفاده از طرحواره کین- فریچ و تفکیک مکانی km ۴۸ برای حوضه دریاچه ارومیه پیشنهاد می ­شود.

Authors

کامیار خادمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

سمیه حجابی

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مجید منتصری

استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :