مقایسه تبخیر تعرق واقعی حاصل از داده های سنجش از دور با بهره گیری از روش گرام اشمیت و الگوریتم سبال با داده های لایسیمتری (مطالعه موردی؛ شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 141

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-14-1_012

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

یکی از مولفه های مهم در معادله ی بیلان آب تبخیر تعرق می باشد که اهمیت به سزایی در مدیریت منابع آب دارد. هم چنین در علوم مختلف تلاش بر این است که روش های سخت افزاری به نرم افزاری تبدیل شوند. یکی از روش های نرم افزاری تعیین تبخیر تعرق واقعی استفاده از سنجش از دور و بهره گیری از تصاویر ماهواره ای می باشد. با توجه به اهمیت میزان تبخیر تعرق واقعی در تخصیص منابع آب در تحقیق حاضر با استفاده از تصاویر ماهواره های لندست ۸ (دارای تفکیک مکانی مناسب) و مودیس (با تفکیک زمانی مناسب) میزان تبخیر تعرق واقعی نیشکر در کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر تعیین و با مقادیر حاصل از لایسیمتر مقایسه گردید. بدین منظور ابتدا تصاویر لندست ۸ و مودیس به روش گرام اشمیت در بازه ی زمانی ۱۶ روزه ادغام و میزان تبخیر تعرق واقعی نیشکر با استفاده از الگوریتم سبال برآورد گردید. هم چنین میزان تبخیر تعرق واقعی با استفاده از تصاویر لندست ۸ و الگوریتم سبال نیز به دست آمد و در نهایت نتایج دو روش با روش لایسیمتری و با یکدیگر مورد مقایسه آماری قرار گرفتند. مقایسه نتایج نشان دادند که میانگین تفاضل مطلق بین تبخیر تعرق واقعی روش تلفیق تصاویر و لایسیمتر ۵۵/۰ میلی متر در روز، این شاخص بین تبخیر تعرق واقعی تصاویر ماهواره ای لندست به صورت مجزا و لایسیمتر ۰۶۳/۰ میلی متر بر روز و مقدار میانگین تفاضل مطلق دو روش سنجش از دور ۵۸/۰ به دست آمد. هم چنین در سطح پنج درصد تفاوت معناداری بین دو روش سنجش از دور ملاحظه نگردید.

Authors

آلا سادات گوشه گیر

دانشجوی کارشناسی ارشد/ آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز.

منا گلابی

استادیار /گروه آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز.

عبدعلی ناصری

استاد /گروه آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :