ارزیابی روش های شبیه سازی عددی امواج شوک با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و غیرفازی
Publish place: Journal of Iranian Dam and Hydropower، Vol: 8، Issue: 29
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 257
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_HYDROP-8-29_007
Index date: 28 February 2023
ارزیابی روش های شبیه سازی عددی امواج شوک با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و غیرفازی abstract
مسئله شکست سد که در اثر رها شدن ناگهانی حجمی از آب در یک آبراهه اتفاق می افتد، شامل امواج شوک و انبساطی می شود. از آنجا که این پدیده باعث ایجاد خسارات مالی و جانی می شود، حائز اهمیت است. با توجه به اهمیت مسئله شکست سد تاکنون روشهای مختلفی برای مدلسازی عددی امواج ناشی از آن ارائه شده است. در سال های اخیر روش حجم محدود مبتنی بر معادلات آب کم عمق با توانایی مدلسازی امواج شوک، به عنوان روشی پیشرو مورد استقبال محققین زیادی قرار گرفته است که دلیل این امر توانایی بالای این روش در مدلسازی انواع جریان های فوق بحرانی، زیر بحرانی، دائمی، غیر دائمی، پیوسته و ناپیوسته است. در تحقیق حاضر عملکرد پنج روش از روش های پرکاربرد ارائه شده توسط محققین که مهمترین حل کننده های تقریبی مسئله ریمان به شمار می روند با توجه به معیارهای دقت، زمان شبیه سازی، سهولت اجرا، قابلیت کاربرد و پایداری مورد بررسی قرار گرفته و سپس با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) روش بهینه معرفی شده است. نتایج هر دو روشAHP و FAHP نشان دهنده برتری روش Osher نسبت به سایر روشهاست.سپس روش های HLLC و FVS با اختلاف کمی در رتبه بعد قرار می گیرند.
ارزیابی روش های شبیه سازی عددی امواج شوک با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و غیرفازی Keywords:
AHP , FAHP , Shock Waves , Approximate Riemann Solvers , Optimization , تحلیل سلسله مراتبی , تحلیل سلسله مراتبی فازی , امواج شوک , حل کننده های تقریبی ریمان , بهینه سازی
ارزیابی روش های شبیه سازی عددی امواج شوک با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و غیرفازی authors
مریم ضیاالدینی دشتخاکی
Shahid Bahonar University of Kerman
مسعود رضا حسامی کرمانی
Shahid Bahonar University of Kerman
مهناز قائینی حصاروئیه
Shahid Bahonar University of Kerman
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :