بررسی فلور، توزیع مکانی و شاخص های تنوع علف های هرز در جنگل کاری پیرامون شهر کرج
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 197
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ARPP-8-1_003
Index date: 6 March 2023
بررسی فلور، توزیع مکانی و شاخص های تنوع علف های هرز در جنگل کاری پیرامون شهر کرج abstract
چکیده این تحقیق در سال ۱۳۹۱ به منظور بررسی فلور و توصیف الگوهای توزیع مکانی و تراکم علفهای هرز در پروژه جنگلکاری پیرامون شهر کرج انجام شد. ابتدا منطقهی مورد مطالعه به گریدهای ۵۰ ×۵۰ متر شبکه بندی و علفهای هرز در یک کادر مربع ۱ × ۱ متر شناسایی و شمارش شدند . از تعداد ۵۶ گونه متعلق به ۱۸ خانواده، چهار گونه با میانگین بیش از پنج بوته در متر مربع شامل یولاف وحشی، جو موشی، قندرونک و جو هرز (به ترتیب ۵۵۶/۱۹، ۰۸۰/۱۳، ۱۹۰/۶ و ۶۷۷/۵ بوته در متر مربع)، ۹ گونه با میانگین بین یک تا چهار بوته در متر مربع و ۴۳ گونه با میانگین یک یا کمتر از یک بوته در متر مربع شناسایی شدند. خانواده های Asteraceae ، Poaceae، Fabaceae،Apiaceae و Lamiaceaeبه ترتیب با ۱۳، ۱۰، ۶، ۵ و ۴ گونه علف هرز بیشترین تعداد گونهها را به خود اختصاص دادند. بررسی نقشه لکه های آلودگی علف های هرز با روش زمین آمار نشان داد که در بین گونه های شناسایی شده، گونههای غالب به وضوح لکه های آلودگی با شعاعهای بیش از ۵۰ متر تشکیل داده بودند که نشانگر افزایش قطر لکه های آلودگی این گونه ها در اطراف گیاهان مادری است. نتایج آزمایشات در مورد شاخصهای تنوع حاکی از آن بود که منطقهی مورد مطالعه از تنوع بالایی برخوردار است. اطلاعات در مورد پراکنش علفهای هرز در اراضی جنگلی میتواند در اتخاذ تصمیم کارآمد و بهبود کنترل آنها مفید باشد.
بررسی فلور، توزیع مکانی و شاخص های تنوع علف های هرز در جنگل کاری پیرامون شهر کرج Keywords:
بررسی فلور، توزیع مکانی و شاخص های تنوع علف های هرز در جنگل کاری پیرامون شهر کرج authors
سیامک کاتبی فر
دانش آموخته رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مرجان دیانت
استادیار، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مصطفی اویسی
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :