اثربخشی الگوی طراحی آموزشی پنج مرحله ای (۵E)بر خلاقیت و مشارکت اجتماعی کودکان کم توان ذهنی در شبکه های اجتماعی مجازی
Publish place: Journal Exceptional children، Vol: 20، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 168
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-20-1_002
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
Abstract:
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یادگیری از راه شبکه های اجتماعی مجازی مبتنی بر الگوی طراحی آموزشی پنج مرحله ای (۵E) بر خلاقیت و مشارکت اجتماعی کودکان کم توان ذهنی در درس علوم تجربی است. روش: روش پژوهش آزمایشی و طرح آزمایشی از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمام دانش آموزان کم توان ذهنی شهر کرج تشکیل می دادند که ۲۲۵ نفر بودند و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ۳۴ نفر (۱۷ نفر گروه کنترل و ۱۷ نفر گروه آزمایش) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه خلاقیت تورنس (۱۹۹۲) و پرسشنامه مشارکت اجتماعی یزدان پناه (۱۳۸۶) بود که پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب با (۷۰/۰) و (۹۲/۰) تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و تی وابسته انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که به کارگیری شبکه های اجتماعی مجازی مبتنی بر الگوی طراحی آموزشی پنج مرحله ای موجب افزایش خلاقیت و مشارکت اجتماعی کودکان کم توان ذهنی در درس علوم تجربی می شود (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: استفاده از الگوی طراحی آموزشی پنج مرحله ای که متناسب با نیاز افراد کم توان ذهنی است، می تواند بر میزان خلاقیت و مشارکت فعال آنان در شبکه های اجتماعی مجازی تاثیرگذار باشد.
Keywords:
Keywords: Mentally retarded children , Creativity , Social participation , Virtual social networks , ۵E instructional design model , کم توان ذهنی , الگوی طراحی آموزشی E۵ , خلاقیت , مشارکت اجتماعی , شبکه های اجتماعی مجازی.
Authors
مرصع صفرلو
Ministry of Education
حسین مرادی مخلص
Sayyed Jamaleddin Asadabadi University
وحید صالحی
Sayyed Jamaleddin Asadabadi University
داود میرزایی
Bu-Ali Sina University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :