اثربخشی نمایش عروسکی بر اختلالات رفتاری دانش آموزان پسر کم توان ذهنی آموزش پذیر
Publish place: Journal Exceptional children، Vol: 18، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 187
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-18-3_008
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
Abstract:
هدف: هدف پژوهش حاضر، اثربخشی نمایش عروسکی بر اختلالات رفتاری دانش آموزان پسر کم توان ذهنی آموزش پذیر پایه اول ابتدایی شهرخرم آباد بود. روش: پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی و طرح به کار رفته در این پژوهش طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر کم توان ذهنی آموزش پذیر پایه اول مشغول به تحصیل در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ در شهر خرم آباد بود که از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده (مرحله ای)، ابتدا از دو ناحیه آموزش و پرورش شهر خرم آباد، ناحیه یک به طور تصادفی انتخاب شد و از بین دانش آموزان پایه اول مدارس استثنایی ناحیه مذکور، نمونه مورد نظر به صورت تصادفی انتخاب و در قالب گروه های آزمایش و گواه منتسب شد (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه گواه). گروه آزمایش به مدت ۱۲ جلسه سی دقیقه ای تحت اجرای نمایش عروسکی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر پرسشنامه اختلالات رفتاری راتر (فرم معلم) بود. یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که اجرای نمایش عروسکی بر کاهش اختلالات رفتاری دانش آموزان پسر کم توان ذهنی آموزش پذیر در سطح (۰۰۲/۰>P) و در خرده مولفه های پرخاشگری-بیش فعالی در سطح (۰۰۱/۰>P)، اضطراب-افسردگی در سطح (۰۰۳/۰>P)، ناسازگاری اجتماعی در سطح (۰۰۱/۰>P)، رفتارهای ضداجتماعی در سطح (۰۰۱/۰>P) و اختلال نارسایی توجه در سطح (۰۰۱/۰>P) تاثیر معنی داری دارد. نتیجه گیری: از مطالعه حاضر این گونه نتیجه گیری می شود که اجرای نمایش عروسکی در کاهش اختلالات رفتاری دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر تاثیر معنی داری داشته است.
Keywords:
Puppet show , behavioral disorders , educable students with intellectual disability , نمایش عروسکی , اختلالات رفتاری , کم توان ذهنی آموزش پذیر
Authors
عزت اله قدم پور
گروه روانشناسی، دانشگاه لرستان
محمدعلی سپهوندی
گروه روان شناسی دانشگاه لرستان
زینب بیرانوند
گروه روانشناسی، دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :