بررسی ارتباط سلامت روان باکیفیت خواب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 14، Issue: 4
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 365
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_TKJ-14-4_004
Index date: 4 April 2023
بررسی ارتباط سلامت روان باکیفیت خواب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان abstract
مقدمه: خواب یکی از مهم ترین چرخه های شبانه روزی و یک الگوی پیچیده زیست شناسی است. خواب و اختلالات خواب در زندگی افراد جامعه نقش بسیار مهمی دارد. اختلال خواب علاوه بر تهدید سلامت روان در کارکردهای اجتماعی نیز خدشه وارد می کند. شیوع اختلالات خواب در بین افراد جامعه به ویژه جوانان رو به افزایش می باشد برخی گروه ها مانند دانشجویان بیشتر دچار مشکلات خواب می شوند.هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط سلامت روان باکیفیت خواب در دانشجویان بود.
روش بررسی: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی دانشجویان ساکن در خوابگاهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی۹۴-۱۳۹۳ انجام شد. ۲۰۰ نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی کاشان شامل۱۰۰ نفر (۵۰ درصد) با اختلال خواب و۱۰۰ نفر (۵۰ درصد) بدون اختلال خواب به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و موردبررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه پیترزبورگ و GHQ بود. داده ها پس از ورود به نرم افزار EPIINFO و رفع اشکالات و خطاها، توسط نرم افزار PSS ۱۶ مورد توصیف آماری قرار گرفت و جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته از آزمون های لازم مانند کای اسکویر و یا آزمون t-test استفاده شد. جهت کنترل متغیرهای مخدوش کننده از روش های رگرسیونی مربوطه استفاده شد.
نتایج: ۹۲ نفراز دانشجویان(۴۶درصد) پسر و ۱۰۸ نفر(۵۴ درصد)دختر بودند. ۲۲ نفر (۱۱ درصد) متاهل و ۱۷۷ نفر (۵/۸۸ درصد) مجرد بودند. میانگین سنی در افراد دارای اختلال خواب برابر ۶۱/۲۲ سال و در افراد بدون اختلال خواب برابر ۳۵/۲۲ سال بود. که تفاوت معنی داری نداشتند. نمره کلی GHQ در افراد دارای اختلال خواب ۵۲/۳۱ و در افراد بدون اختلال خواب ۴۹/۱۸ بود. بین وضعیت کلی سلامت روان و ابعاد وضعیت جسمانی، اضطراب و افسردگی و اختلال خواب ارتباط معنی داری وجود داشت( ۰۱/ ۰ p<)
نتیجه گیری: کیفیت خواب نقش مهمی در ابعاد مختلف سلامت روان دارد. توجه به بهبود کیفیت خواب دانشجویان ساکن در خوابگاه ها و اقدامات لازم ازجمله آگاهی و آموزش بهداشت خواب امری ضروری جهت بهبود وضعیت سلامت روان دانشجویان می باشد.
بررسی ارتباط سلامت روان باکیفیت خواب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان Keywords:
بررسی ارتباط سلامت روان باکیفیت خواب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :