بررسی شیوع افسردگی، اضطراب، استرس و ترس از کووید-۱۹ در دانشجویان دانشگاه بجنورد در سال ۱۴۰۰
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 16، Issue: 5
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-16-5_004
تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402
Abstract:
زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع افسردگی، اضطراب، استرس و ترس از کووید-۱۹ در دانشجویان و ارتباط این متغیرها با یکدیگر، پس از گذشت حدود ۲ سال از شروع همه گیری انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، ۱۴۸ نفر از دانشجویان دانشگاه بجنورد به روش نمونه گیری دردسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس و ترس از کووید-۱۹ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آماره های توصیفی، آزمون تی، و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان می دهد ۵/۱۵ درصد دانشجویان دچار افسردگی، ۸/۱۲ درصد دچار اضطراب، و ۲/۱۴ درصد دچار استرس و ترس از کووید-۱۹ هستند. میانگین نمرات دانشجویان در افسردگی، اضطراب و استرس با مقادیر استاندارد گزارش شده در نسخه فارسی مقیاس استرس، اضطراب و افسردگی، تفاوت معناداری نداشت. همچنین بین ترس از کووید-۱۹ با افسردگی، اضطراب و استرس، ارتباط معناداری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: میزان شیوع افسردگی، اضطراب و استرس ۲ سال پس از همه گیری با قبل از شروع آن تفاوتی ندارد. میزان شیوع ترس از کرونا نیز به شکل قابل توجهی کمتر از مقادیر گزارش شده در ابتدای همه گیری است. بین ترس از کرونا و افسردگی، اضطراب و استرس رابطه معنادارای یافت نشد. سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در برابر کووید-۱۹ و نیز افزایش آگاهی درباره بیماری می تواند ازجمله عوامل مهم اثرگذار بر بهبود پیامدهای روان شناختی همه گیری باشد.
Keywords:
Authors
خدیجه علوی
Department of Psychology, Faculty of Humanities, University of Bojnord, Bojnord, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :