پهنه بندی تغییرات نیاز آبی گیاهان زراعی در دوره های آتی تحت تاثیر تغییراقلیم با در نظر گرفتن عدم قطعیت مدلهای اقلیمی (دشت هشتگرد)
Publish place: 1st National Conference on New Concepts in Agriculture
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,068
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNCA01_165
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391
Abstract:
ترسیم پهنه بندی تغییرات نیاز آبی گیاهان زراعی در دوران آتی و داشتن شمای کلی از آن در برنامه ریزی های مدیریت منابع آب بسیار ضروری است و با استفاده ازآن قادر به تعیین مناطق بحرانی و رتبه بندی آنها، خواهیم بود. در این تحقیق برای بررسی تاثیر پدیده تغییر اقلیم بر نیاز آبی گیاهان زراعی دشت هشتگرد از خروجی های 9 مدل اقلیمی AOGCM در دوره پایه 1971-2000 و دوره های آتی ( 2010-2039 و 2040-2070 و 5069-2099) تحت سناریو ی A2 استفاده گردید. سپس این مقادیر بوسیله روش تناسبی برای منطقه کوچک مقیاس شدند . با وزن دهی به مدلهای اقلیمی و استفاده از روش مونت کارلو تعداد 2000 سری زمانی دما تولید شد و در ادامه 2000 سری زمانی تبخیر و تعرق روزانه برای 4 گیاه اصلی(گندم، جو، یونجه، ذرت) دشت هشتگرد شبیه سازی گردید و در نهایت کمترین و بیشترین تغییرات نیاز آبی گیاهان دشت در دوران آتی توسط به کمک نرم افزار GIS پهنه بندی گردید. نتایج نشان میدهد تا سال 2099 دمای منطقه افزایش می یابد و به ترتیب محصولات یونجه و گندم پاییزه، جو پاییزه، و ذرت علوفهای از نظر تبخیر و تعرق پتانسیل تحت شرایط تغییراقلیم حساستر و تأثیرپذیرتر میباشند.
Keywords:
Authors
سارا بلوک آذری
دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
علیرضا مساح بوانی
استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
محمود مشعل
استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
مریم سادات میرصانع
دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :