سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی )

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 8,317

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAAD01_001

Index date: 28 September 2012

تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی ) abstract

تزیینات آجر کاریه دوران اسلامی به مجموعه خود نهایی اطلاق می‌شود که در قالب تزیینات وابسته به معماری و هنرهای ظریف شناخته شده و با ایجاد ترکیبات نقوش با رج چینی درجداره بیرونی دیوار ایجاد شده است. هدف از این تحقیقات مطالعه چگونگی شکل‌گیری آجر کاری در بافت قدیم شهر دزفول، بررسی تزئینات آجری کاری در دوران اسلامی، مفاهیم و نمادهای به کار رفته در بناها می‌باشد. روش گردآوری اطلاعات در این مقاله شامل 1-کار کتابخانه ای(استفاده از منابع معتبر به صورت کتاب، مقاله) بوده است. 2-کار میدانی شامل مشاهده مستقیم به صورت بازدید از بناها و تهیه عکس نقش و همچنین انجام مصاحبه با تعدادی از معماران مجرب شهر دزفول بوده است. لازم به ذکر است به دلیل فرسودگی پیش از هر دو بافت تاریخی دزفول شش خانه برگ پژوهش انتخاب گردید با بررسی تزئینات آجری کاری در بخش سردر ، شش خانه تنوعی از 12 طرح آجری مشاهده گردید. بافت تاریخی امروز دزفول پیش‌تر به دوره قاجار و پهلوی طلاق دارد که از آن میان خانه سوزنگر از جمله خانه‌های مهم اوایل دوره قاجار محسوب می‌گردد. خانه‌های زرگر ، محسنی ، سهرابی و.... از مهم‌ترین خانه‌های اعیانی دزفول محسوب می‌شوند که با داشتن تزیینات خوون چینی به که انکاری در فهرست آثار ثبت شده پرسپولیس جای دارند. یافته‌های این پژوهش نشان داد که به کارگیری آجر با تمرکز بر نمادها در بیماری دزفول این نکته را نمایان ساخت که عناصر تزیینی ستمگری که زیباسازی سطور به کار گرفته نشده است بلکه معانی ، مفاهیم و نقوش نمادین حتی بر جنبه تناسب خاور زیباشناسی ظاهری برتری داشته است . خانه‌های بافت قدیم همگی نمای آجری ( خوون چینی) دارد و تزئینات آجری بی‌نظیر بافت قدیم، دزفول را به شهر آجر مصروف نموده است.

تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی ) Keywords:

تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی ) authors

رضا نوری شاد مهانی

دانشگاه کاشان - استادیار - مقطع دکترا

زهرا فیض حداد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد است هر - فارغ التحصیل در رشته باستان شناسی -

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ظهوری، حسن، سال1388، دزفول شسه معماری‌سنتی وثشهرآجر، مجله انجمن معماران ...
مهیار، فخاری، قدیری، سال 1378، شسهرهای/ایران‌در دوره‌قاجار، انتشارات دانشگاه شهید ...
آنعمت زاده، مریم، سال 1388، دزفول شسهرآجر با دیوارهای بلندش، ...
آصارمی، علی اکبر، سال 1376، ارزشس‌های پایدار در معماری ایران، ...
امین زاده، مهدی، سال 1389، دزفول شسهری‌با زبانآجری، شماره ماله16، ...
امام شوشتری، محمد علی، سال1365، مجله باستا ن‌شناسی وهنر ایرا ...
رحیمیه، فرنگیس، مصطفی ربوبی، سال 1353، شناخت ثشهر ومسکن‌بومی در ...
رئیسی، شیما، سال 1388، بررسی‌نماهای/ جرکاری‌در دزفول، شماره مقاله22، صفحه ...
[کیانی، محمد یوسف، سال 1376، تزئینات وابسته به معماری‌دورا ن ...
نعیما، غلامرضا، سال 1376، دزفول شهرآجر، انتشارات تهران: سازمان میراث ...
نگارنده از دانش و اطلاعات معماران مجرب دزفول آقایان ابروشن، ...
Nash, W.G., 1990, Brick work, 3 ed. Printed by Hutchinson ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی )" توسط رضا نوری شاد مهانی، دانشگاه کاشان - استادیار - مقطع دکترا؛ زهرا فیض حداد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد است هر - فارغ التحصیل در رشته باستان شناسی - نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تزئینات آجری کاری، خوون چینی ، دزفول شهر آجر هستند. این مقاله در تاریخ 7 مهر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 8317 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تزیینات آجر کاریه دوران اسلامی به مجموعه خود نهایی اطلاق می‌شود که در قالب تزیینات وابسته به معماری و هنرهای ظریف شناخته شده و با ایجاد ترکیبات نقوش با رج چینی درجداره بیرونی دیوار ایجاد شده است. هدف از این تحقیقات مطالعه چگونگی شکل‌گیری آجر کاری در بافت قدیم شهر دزفول، بررسی تزئینات آجری کاری در دوران اسلامی، مفاهیم و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تزئینات آجر کاری خوون چینی در بافت قدیم دزفول (براساس گفته‌های معماران سنتی ) با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.