سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,110

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE03_294

Index date: 18 September 2006

بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند abstract

سواحل جنوبی ایران در مجاورت اقیانوس هند در معرض خطر سونامی ناشی از منطقه فرورانش مکران قرار دارد. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که منطقه مکران به لحاظ تکتونیکی قابلیت ایجاد زمین لرزه هایی با بزرگی بیش از 8 را دارد. وقوع چنین زمین لرزه هایی می تواند موجب ایجاد امواج مخرب سونامی در وساحل ایران گردد. بررسی تاریخچه سونامی در سواحل جنوبی ایران نشان می دهد که این سواحل در گذشته چندین حادثه سونامی ار تجربه کرده اند که از جمله مهمترین آنها حادثه نوامبر سال 1945 میلادی می باشد به طور کلی الگو و میران تغییر شکل کف اقیانوس در اثر وقوع زمین لرزه می تواند به عنوان معیاری جهت ارزیابی خطر سونامی به کار رود. بنابراین ، زمین لرزه هایی که میزان بالاآمدگی کف اقیانوس در اثر آنها بیشتر باشد از پتانسیل بیشتری برای تولید سونامی برخوردار هستند. با این مقدمه، جهت ارزیابی خطر سونامی در این مقاله از مدل سازی فرایند تولید سونامی استفاده می گردد. محصول نهایی مدلسازی فرآیند تولید سونامی، تعیین تغییر شکل کف اقیانوس در اثر وقوع زمین لرزه می باشد. مدل تهیه شده قادر است با توجه به اطلاعات مربوط به ناحیه فرورانش و زمین لرزه محتمل، میزان تغییر شکل کف اقیانوس را در اثر وقوع زمین لرزه در ناحیه فرورانش به دست آورد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که در صورت وقوع زمین لرزه هایی با بزرگای بیش از 7/5 خطر ایجاد سونامی در سواحل جنوبی ایران بالا می باشد. همچنین نتایج بدست آمده از این مدل می تواند جهت مدلسازی فرایند انتشار و بالا روی امواج سونامیبر روی ساحل به کار رود.

بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند Keywords:

بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند authors

محمد حیدرزاده

دانشجوی دکتری مهندسی عمران پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

محرم دولتشاهی

استادیار دانشکده عمران دانشگاه تهران

ناصر حاجی زاده ذاکر

استادیار دانشکده مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران

محمد مختاری

استادیار مرکز ملی پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و م

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. Ambraseys N. N. and Melville C. P. *A History ...
. International O ceanographic Commission (IOC). _، I nterg overnmental ...
. Carayannis G. P., ،The Earthquake and Tsunami of 28 ...
. Byrne D. E., Sykes L. R., Davis D. M. ...
. Synolakis, C. E.، Tsunami and Seiche', CRC Press, Boca ...
. Mansinha L. and Smylie D. E.، The Displacement Field ...
. Guesmia M., Heinrich PH., and Mariotti C.، Numerical Simulation ...
. Mercado A., and McCann W.، Numerical Simulation of 1918 ...
. Ortiz M., Kostoglodov V., Singh S. K. and Pacheco ...
. Yalciner A. C., Karakus H., Ozer C. and Ozyurt ...
. Ortiz M., Singh S. K., Kostoglodov V. and Pacheco ...
. Wells D. L. and Coppersmith K. J.، New Empirical ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند" توسط محمد حیدرزاده، دانشجوی دکتری مهندسی عمران پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران؛ محرم دولتشاهی، استادیار دانشکده عمران دانشگاه تهران؛ ناصر حاجی زاده ذاکر، استادیار دانشکده مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران؛ محمد مختاری، استادیار مرکز ملی پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و م نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی سومین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سونامی ، خطر سونامی ، مکانیسم تولید سونامی ، ناحیه فرورانش مکران ، تغییر شکل کف اقیانوس هستند. این مقاله در تاریخ 27 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3110 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سواحل جنوبی ایران در مجاورت اقیانوس هند در معرض خطر سونامی ناشی از منطقه فرورانش مکران قرار دارد. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که منطقه مکران به لحاظ تکتونیکی قابلیت ایجاد زمین لرزه هایی با بزرگی بیش از 8 را دارد. وقوع چنین زمین لرزه هایی می تواند موجب ایجاد امواج مخرب سونامی در وساحل ایران گردد. بررسی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سونامی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خطر سونامی در سواحل جنوبی ایران در حاشیه اقیانوس هند با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.