ارزیابی محصول WaPOR فائو و الگوریتم PYSEBAL در تخمین مقدار نیاز آبی دشت قزوین بر اساس هوش مصنوعی
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 214
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_IJSWR-53-6_010
Index date: 21 May 2023
ارزیابی محصول WaPOR فائو و الگوریتم PYSEBAL در تخمین مقدار نیاز آبی دشت قزوین بر اساس هوش مصنوعی abstract
تبخیر-تعرق یک جزء اساسی از چرخه هیدرولوژی و به عنوان یک عنصر کلیدی مدیریت منابع آب بهویژه در مناطق خشک و نیمهخشک است. امروزه فناوری سنجش ازدور امکان برآورد تبخیر - تعرق در سطوح وسیع را فراهم نموده است بنابراین استفاده از این فناوری میتواند به عنوان یک روش امیدوارکننده به منظور کاهش تغییرات مکانی تبخیر-تعرق به شمار آید. در این پژوهش به بررسی تغییرات روزانه، ماهانه و فصلی تبخیر-تعرق واقعی با استفاده از مدل جهانی محصول WaPOR و الگوریتم PYSEBAL در دشت قزوین طی بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ پرداخته شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش با روش هارگریوز و سامانی که به عنوان روش تجربی دقیق در منطقه است مورد مقایسه قرار گرفت. بررسی انحراف میانگین مقادیر برآوردشده از مقادیر مشاهدهشده در مقیاس روزانه در هر دو مدل نشان داد که الگوریتم PYSEBAL از اختلاف کمتری برخوردار بوده و در بیشتر مواقع به مقادیر به دست آمده از روش تجربی نزدیکتر بود درحالی که در محصول WaPOR تقریبا در تمام طول بازه مورد بررسی با کمبرآوردی نسبت به روش تجربی همراه بود. محصول WaPOR توانست تا حد مناسبی میزان تغییرات تبخیر-تعرق فصلی را نمایش دهد اما از دقت مناسبی برخوردار نبود این محصول در فصل بهار و تابستان تا حدود مناسبی دقت قابل قبول داشت اما در فصل پاییز و زمستان از میزان دقت آن کاسته میشود. نتایج نشان داد که محصول WaPOR میتواند امکان تعیین نیاز آبی برای هر بازه زمانی را فراهم آورد، بنابراین میتواند نقش مهمی در مدیریت منابع آب، تعیین آب مصرفی موردنیاز ارائه دهد. الگوریتم PYSEBAL نتایج دقیقتری را نسبت به محصول WaPOR ارائه داد، بهطوری که مقدار ضریب همبستگی در الگوریتم PYSEBAL و مدل WaPOR به ترتیب برابر با مقدار ۵۱/۱ و۸۶/۲ میلیمتر بر روز و مقدار ضریب همبستگی نیز بهترتیب با ۸۷/۰ و ۶۴/۰ همراه بود. بنابراین درصورتی که مطالعات برآورد مقدار تبخیر-تعرق برای مساحتهای بزرگ (همچون حوضه) و بازه های زمانی بلندمدت مدنظر باشد استفاده از محصول WaPOR نیز با توجه به عدم وجود خلا دادهای میتواند نقش مناسبی در مدیریت منابع آب و نیاز آبی منطقه یا حوضه ارائه دهد.
ارزیابی محصول WaPOR فائو و الگوریتم PYSEBAL در تخمین مقدار نیاز آبی دشت قزوین بر اساس هوش مصنوعی Keywords:
ارزیابی محصول WaPOR فائو و الگوریتم PYSEBAL در تخمین مقدار نیاز آبی دشت قزوین بر اساس هوش مصنوعی authors
محدثه السادات فخار
Department of Water Engineering, Faculty of Agricultural and Natural Resources, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran
عباس کاویانی
Water Eng. and Science Dept., Imam Khomeini International University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :