سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارایی کاهش سختی آب (کلسیم و منیزیم) با استفاده از رزین های کاتیونی قوی

Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 310

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJSWR-50-6_005

Index date: 24 May 2023

بررسی کارایی کاهش سختی آب (کلسیم و منیزیم) با استفاده از رزین های کاتیونی قوی abstract

با توجه به هزینه بالای ناشی از تصفیه آب به وسیله مواد شیمیایی، تصفیه توسط روش های کم هزینه بسیار مهم است. در این پژوهش برای بررسی توانایی رزین های کاتیونی در امر تصفیه از چهار نوع رزین کاتیونی قوی شاملPurolite C۱۰۰، Purolite C۱۰۰E، Trilite SCR-B وDowex Marathon C  به عنوان سختی­زدا با مقادیر ۳، ۵، ۸ و ۱۰ لیتر برای کاهش یون های کلسیم و منیزیم ایستگاه آب رسانی روستای ذغال منزلشهرستان جویبار استان مازندران استفاده گردید. در این تحقیق اثر نوع و مقدار رزین بر میزان حذف کلسیم و منیزیم آب به صورت آزمایش­های فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد رزین Dowex Marathon C به میزان ۳ لیتر دارای بیشترین راندمان حذف به میزان ۱/۱۶ و ۵/۲۱ درصد به ترتیب برای منیزیم و کلسیم می­باشد. رزین Trilitle SCR-B نیز دارای راندمان حذف عناصر منیزیم و کلسیم به میزان ۴/۳۷ و ۵/۴۲ درصد در حجم ۵ لیتر و ۶/۵۱ و ۳/۶۰ درصد در حجم ۸ لیتر می باشد. همچنین در حجم ۱۰ لیتر، رزین Purolitle C۱۰۰e با ۶۶ درصد بیشترین راندمان حذف منیزیم و رزین Trilitle SCR-B با ۶/۷۷ درصد بیشترین راندمان حذف عنصر کلسیم را در بین تمامی جاذ ب ها به خود اختصاص داده اند. در نهایت می­توان گفت که رزین Trilite SCR-B با کمترین میزان سختی کلسیمی و منیزیمی (به ترتیب ۳۶ و ۱۶ میلی گرم بر لیتر) در آب و بیشترین تاثیر در کاهش سختی برای استفاده در سیستم تصفیه آب شهرستان جویبار توصیه می شود.

بررسی کارایی کاهش سختی آب (کلسیم و منیزیم) با استفاده از رزین های کاتیونی قوی Keywords:

بررسی کارایی کاهش سختی آب (کلسیم و منیزیم) با استفاده از رزین های کاتیونی قوی authors

یاسین نصرالهی

MSc student of Irrigation and Drainage, Faculty of Agricultural Engineering, Water Engineering Department, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

مجتبی خوش روش

Assistant Professor, Water Engineering Department, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

قاسم آقاجانی مازندرانی

Instructor, Water Engineering Department, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Aghakhani, A., Mousavi, S. F., Mostafazadeh-Fard, B., Rostamian, R., & ...
Bolto, B., Dixon, D., & Eldridge, R. ۲۰۰۴. Ion exchange ...
Gholami, M., M. Do. Kishkoli, & M. Shaheed Beyhestani. ۲۰۱۰. ...
نمایش کامل مراجع