بررسی اثرات گل آلودهسازی آب در کاهش نشت از کانال انتقال آب به باغات و زمین های کشاورزی (مطالعه مورد: شهرستان فردوس، استان خراسان جنوبی)
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 194
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJSWR-48-5_001
Index date: 27 May 2023
بررسی اثرات گل آلودهسازی آب در کاهش نشت از کانال انتقال آب به باغات و زمین های کشاورزی (مطالعه مورد: شهرستان فردوس، استان خراسان جنوبی) abstract
آب قنوات بلده از طریق کانالی به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر به اراضی فردوس میرسد. کشاورزان برای کاهش اتلاف آب در کانال انتقال، نسبت به گلآلودهسازی آب مبادرت می ورزند. در تحقیق حاضر با انجام اندازه گیری نشت در کانال های مختلف در زمان عبور آب زلال و گل آلود، اثرات گلآلودهسازی بر روی اتلاف آب کانال ها بررسی شد. اندازه گیری نشت در کانال های ۱ و ۲ با آزمایش ورودی-خروجی و در کانال ۳ با آزمایش برکه محاسبه شد. نتایج نشان داد که عبور آب گل آلود می تواند در بازه زمانی ۱۶ ساعت، نشت را ۶۰ تا ۶۷ در صد کاهش دهد. ادامه گل آلوده سازی در طی زمان و کنترل فرسایش می تواند به ۹۵ درصد کاهش نشت منجر شود. اتلاف آب در اثر نشت از محل های ورودی آب به زمین های کشاورزی دو برابر نشت از بستر کانال می باشد و گل آلوده سازی آب در آب بندی منافذ دریچه های آبگیری نیز به شکل مشابه بستر کانال می تواند تا ۹۵ درصد نشت را کاهش دهد. در حال حاضر، مهم ترین تاثیر مثبت گل آلودگی آب قنات بلده در مسیر انتقال به زمین های کشاورزی، بستن تمامی درزها و منافذ خروجی آب بازمانده زیر دریچه های کشویی می باشد.
بررسی اثرات گل آلودهسازی آب در کاهش نشت از کانال انتقال آب به باغات و زمین های کشاورزی (مطالعه مورد: شهرستان فردوس، استان خراسان جنوبی) Keywords:
بررسی اثرات گل آلودهسازی آب در کاهش نشت از کانال انتقال آب به باغات و زمین های کشاورزی (مطالعه مورد: شهرستان فردوس، استان خراسان جنوبی) authors
علی نصیریان
استادیار دانشگاه بیرجند
محمود فغفور مغربی
استاد دانشگاه فردوسی مشهد
ابوالفضل اکبرپور
دانشیار گروه عمران دانشگاه بیرجند
علی محتشمی
دانشجوی کارشناسی ارشد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :