مروری بر سایه واری در آموزش علوم پزشکی
Publish place: Iranian Journal of Medical Education، Vol: 22، Issue: 85
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 205
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJME-22-85_053
Index date: 29 May 2023
مروری بر سایه واری در آموزش علوم پزشکی abstract
مقدمه: یادگیری از طریق مشاهده در حرفه های مختلف همچون پزشکی، تاریخچه طولانی دارد و یکی از روش هایی که برای مشاهده در آموزش پزشکی به کار می رود "سایه واری" است. در سایه واری پزشک، دانشجو یا کارآموز، پزشک را در طول انجام کار های روزانه پزشکی مشاهده می کند تا درک خوبی از کار های او داشته باشد. از آنجا که در برنامه های آموزشی رشته های علوم پزشکی جای خالی این روش دیده شد، این مطالعه با هدف مروری بر مطالعات موجود در خصوص تعریف سایه واری در علوم پزشکی، تعیین انواع و روش های انجام دادن سایه واری و کاربرد آن در آموزش علوم پزشکی انجام شد.
روش ها: این مطالعه به شیوه مروری (Narrative)، با جستجو در موتور های جستجو و پایگاه های اطلاعاتی PubMed، web of knowledge، google scholar و با استفاده از ترکیب کردن دو کلیدواژه shadowing، shadower، patient shadowing، nurse shadowing، physician/doctor shadowing و medical education، health education، education انجام شد تا مقالاتی که در زمینه سایه واری در علوم پزشکی هستند به دست بیایند. مقالات در بازه زمانی ۲۰۰۱ میلادی تا ۲۰۲۱ جستجو شدند، سپس مقالاتی که متناسب با هدف پژوهش بود انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: طبق نتایج، سایه واری روش مناسبی برای آموزش در علوم پزشکی است که برای دانشجویان، بیماران و پرسنل و سیستم سلامت مزایای زیادی دارد.
نتیجه گیری: سایه واری روش خوبی برای تشکیل هویت حرفه ای در دانشجویان و آموزش اخلاق حرفه ای، کار تیمی، مهارت ارتباطی است؛ جای خالی این روش آموزشی در برنامه های رسمی آموزشی در ایران به شدت احساس می شود. امید است در آینده پژوهش هایی در زمینه اجرای سایه واری در رشته های مختلف بالینی از قبیل پزشکی و پرستاری و همچنین کاربرد های آن در ایران منتشر گردد.
مروری بر سایه واری در آموزش علوم پزشکی Keywords:
مروری بر سایه واری در آموزش علوم پزشکی authors
سمانه سرگزی
Isfahan University of Medical Sciences
اطهر امید
Isfahan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :