تاثیر رضایت از زندگی زناشویی بر تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده زنان

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 107

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-22-3_009

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

Abstract:

مقدمه: میزان باروری کل در ایران به کمتر از سطح جایگزینی رسیده است. این امر نگرانی های متعددی در رابطه با آینده جمعیت کشور در سیاستگذاران حوزه های مختلف ایجاد کرده است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر رضایت از زندگی زناشویی زنان بر تعداد فرزندان زنده به ­دنیا آمده بود. مواد و روش کار: برای این منظور تعداد ۳۸۵ نفر از زنان همسردار ۱۸-۴۴ سال ساکن نقاط شهری شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۱ با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای پیمایش شدند. برای اندازه گیری رضایت از زندگی زناشویی از پرسشنامه استاندارد استفاده و اعتبار آن نیز توسط تحلیل عاملی تاییدی بررسی و تایید شد. یافته ها: یافته­ ها نشان داد که میانگین تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده زنان مورد مطالعه برابر با ۱/۴۳ فرزند است. میانگین رضایت از زندگی زناشویی زنان پاسخگو کمتر از میانگین مورد انتظار بود و  تنها ۱۱ درصد پاسخگویان سطح رضایت از زندگی زناشویی بالا را گزارش کردند. نتایج تحلیل چند متغیره بیانگر آن بود که با افزایش رضایت از زندگی زناشویی زنان تعداد فرزندان زنده به­دنیا آمده به­طور معنی­داری افزایش می­یابد. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد تلاش در راستای افزایش رضایت از زندگی زناشویی می­تواند سطح فعلی باروری را افزایش دهد. از این­رو، پیشنهاد می شود که در سیاست های جدید جمعیتی به تدوین برنامه­هایی، با هدف ارتقاء رضایت از زندگی زناشویی، توجه شود.

Keywords:

Authors

احمد دراهکی

Demography Department, Faculty of Social Sciences, Allameh Tabataba’i University, Tehran, Iran

سراج الدین محمودیانی

Department of Sociology and Social Planning, Faculty of Economics, Management and Social Sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran

معصومه اخوان ارمکی

Families and Population Health Unit, Kashan City Health Center, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :