تعیین الگوی بهینه کشت محصولات کشاورزی شهرستان جیرفت با رویکرد کاهش آلودگی و میزان مصرف آب

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 207

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-25-1_006

تاریخ نمایه سازی: 3 تیر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: اصلاح نظام تولید در بخش کشاورزی مستلزم تعریف و پیاده­سازی الگویی برای کشت محصولات، برمبنای سیاست­های کلان کشور، ساختار بازار، دانش کشاورزان و پتانسیل­های منطقه­ای و اقلیمی در راستای حفظ محیط زیست، کاهش مصرف آب و دستیابی به مزیت­های اقتصادی پایدار است. هدف از مطالعه حاضر کاربرد مدل برنامه­ریزی فازی خاکستری با رویکرد زیست محیطی و کاهش مصرف آب در تعیین الگوی بهینه کشت در شهرستان جیرفت می­باشد. روش بررسی: تحقیق حاضر از نظر هدف یک تحقیق کاربردی، از نظر روش مطالعه علی و از نظر روش تحقیق و ماهیت و شیوه نگرش پرداختن به مساله استنباطی است. برنامه ریزی خاکستری یکی از روش های تحلیل سیستم های خاکستری، برای تصمیم گیری تحت شرایط عدم حتمیت است. یافته­ ها: نتایج نشان داد سطح زیر کشت سیب­زمینی بین ۵۲۹۲ و ۷/۵۳۲۸ هکتار، در منطقه می­تواند تغییر کند. سطح زیر کشت پیاز بین ۱۵۴۷ و ۹/۲۳۴۹ قابل تغییر است. سطح زیر کشت گوجه­فرنگی بین ۶/۵۳۰ و ۴/۹۸۵ هکتار، در منطقه می­تواند تغییر کند. سطح زیر کشت هندوانه بین ۵/۱۲۹ و ۵/۲۴۰ قابل تغییر است. سطح زیر کشت ذرت دانه­ای بین ۸۴۰ و۱۵۶۰ هکتار، در منطقه می­تواند تغییر کند. سطح زیر کشت یونجه بین ۷/۱۲۰۴ و ۳/۲۲۳۷ قابل تغییر است. کشاورزان شهرستان جیرفت با توجه به محدودیت­های ذکرشده و باهدف حداکثر مقدار سود، ۱/۴۹۱۰ هکتار گندم، ۵/۱۶۴۴ هکتار جو و ۶/۲۰۶۳ هکتار خیار می­توانند کشت کنند. بحث و نتیجه ­گیری: از آنجا که توسعه خدمات زیربنائی در کاهش محدودیت­های منابع تاثیر به­سزائی دارد، توجه به این امر در خصوص استفاده بهینه از منابع برای افزایش سودآوری فعالیت­های منطقه می­تواند موثر باشد.

Authors

حمید محمدی

استادیار دانشگاه زابل، گروه اقتصاد کشاورزی، زابل، ایران. (مسوول مکاتبات)

محمد جواد مهدی زاده راینی

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.

وحید دهباشی

استادیار دانشگاه زابل، گروه اقتصاد کشاورزی، زابل، ایران.

ابوالقاسم باقری

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Agricultural Jihad Statistics. ۲۰۱۸. Agricultural statistic. Ministry of Agriculture, https://www.maj.ir/Index.aspx?page_=form&lang=۱&PageID=۱۱۵۸۳&tempname=amar&sub=۶۵&methodName=ShowModuleContentAsadi, ...
  • Ghasemi, A., Hasanlo, S., Perouz, R., and Najafi, H. ۲۰۱۶. ...
  • Li, Y. P. Huang, G. H. and Nie, S. L. ...
  • Maqsood, I., uang, G. H., and Yeomans, J. S. ۲۰۰۵. ...
  • Mohseni, S., and Shahraki J. ۲۰۱۵. Application of Gray Fuzzy ...
  • Rastegaripour, F., and Sabohi, M. ۲۰۱۳. Grey Fractional Programming A ...
  • Rezaee, Z., and Sarvari Nobahar, A. ۲۰۱۲. Determination of cropping ...
  • نمایش کامل مراجع