سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,575

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCPLIR01_198

Index date: 10 November 2012

تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین abstract

ادبیات و تاریخ هر ملت رابطه ای انکارناشدنی با یکدیگر دارند. رئالیسم ادبیات را آیینه ی جامعه و تاریخ می داند. مارکسیسم ادبیات را متاثر از جامعه و تاریخ می پندارد و در رویکرد تاریخی سنتی مطالعهی تاریخ به منظور فهم بهتر متن ادبی مورد توجه قرار می گیرد. این رابطه نیازمند بازنگری از منظری نوین می باشد زیرا مکاتب و رویکردهای مذکور از دو مشکل جزئینگری و عدم درک رابطه ی متقابل تاریخ و ادبیات رنج می برند. تاریخ گرایی نو (New Historicism) امکان بازنگری این رابطه را فراهم می کند. این اصطلاح به گونهای از مطالعات ادبی اطلاق می شود که در اواخر دهه ی هفتاد میلادی در واکنش به رویکردهای متن محوری از قبیل صورت گرایی، نقد نو و تاریخ گرایی سنتی که از مطالعه ی موقعیتی ادبیات غافل بودند پا به عرصه گذاشت. این رویکرد جدید روابط مربوط به قدرت را به عنوان مهم ترین موقعیت (context) برای هر متنی قلمداد میکند و به یک متن ادبی به عنوان فضایی برای نمایش روابط مربوط به قدرت و تعامل گفتمان های مختلف می نگرد. علی رغم اینکه علاقه و توجه به نظریه (ساختارگرایی، پساساختارگرایی و ساختارشکنی) از دهه ی نود سیر نزولی پیدا کرده است ولی بیش از پیش بر توفیق تاریخ نگاری نو افزوده. مقاله پیش رو به ارتباط میان ادبیات و تاریخ، معرفی تاریخ نگاری نو و عوامل توفیق این رویکرد می پردازد.

تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین Keywords:

ادبیات , تاریخ , تاریخ نگاری نو , رویکرد نقد و پژوهش میان رشته ای

تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ نخستین همایش ملی ل دسی وژهن‌های میان رشته‌ای _ ...
Gallagher, C. and Greenblatt, S (2000). Practicing New Historicisn. Chicago, ...
Green, K. and LeBihan, J. (2001). Critical Theory and Practice: ...
a Poetics of Culture." The Towardsء 3- Greenblatt, S. (1989). ...
Habib, M. A. R. (2005). A history of literary criticism: ...
Selden, R. (1997). A Reader's Guide to Contemporary Literary Theory. ...
Tyson, L. (2006). Critical Theory Today : A User Friendly ...
White, H. (1973). Metahistory: The Historical Imagination in Hopkins ...
Wilson, S. (2007). _ E conomimesis of New Historicism How ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین" توسط بهنام میرزا بابا زاده فومشی؛ فاطمه زارع نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی ادبیات فارسی و پژوهشهای میان رشته ای پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ادبیات، تاریخ، تاریخ نگاری نو، رویکرد نقد و پژوهش میان رشته ای هستند. این مقاله در تاریخ 20 آبان 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5575 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ادبیات و تاریخ هر ملت رابطه ای انکارناشدنی با یکدیگر دارند. رئالیسم ادبیات را آیینه ی جامعه و تاریخ می داند. مارکسیسم ادبیات را متاثر از جامعه و تاریخ می پندارد و در رویکرد تاریخی سنتی مطالعهی تاریخ به منظور فهم بهتر متن ادبی مورد توجه قرار می گیرد. این رابطه نیازمند بازنگری از منظری نوین می باشد زیرا مکاتب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاریخ گرایی نو: بازنگری ارتباط تاریخ و ادبیات از منظری نوین با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.