رابطه سبک دلبستگی مادر و پیوند مادر نوزاد در اولین دوره بارداری: نقش واسطه ای ذهنی سازی
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 400
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-11-1_003
Index date: 2 July 2023
رابطه سبک دلبستگی مادر و پیوند مادر نوزاد در اولین دوره بارداری: نقش واسطه ای ذهنی سازی abstract
مقدمه: با توجه به اهمیت نقش مادری، شناسایی مکانیزم های روانشناختی مرتبط با آن ضروری می باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبک دلبستگی مادر با پیوند مادر نوزاد در اولین دوره بارداری با نقش واسطهای ذهنی سازی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام زنانی بود که اولین دوره بارداری خود را پشت سر گذاشته اند و در سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۰ به مراکز بهداشت و درمان شهرستان نیشابور مراجعه کردند. از بین آنها ۳۳۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه سبک دلبستگی (ASQ)، پرسشنامه پیوند مادر– نوزاد (MIBS) و پرسشنامه عملکرد بازتابی (RFQ) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش شاخص های توصیفی، ضریب همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Spss-۲۴ و نرم افزار Amos-۲۴ استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش بطور کلی نشان داد مدل بررسی شده از برازش کافی با داده ها برخوردار است. نتایج نشان داد ذهنیسازی در رابطه بین سبک های دلبستگی و پیوند مادر نوزاد نقش واسطه ای دارد. همچنین بین سبک دلبستگی ایمن با پیوند مادر نوزاد رابطه مستقیم منفی و معنادار و بین سبک دلبستگی اضطرابی و اجتنابی با پیوند مادر نوزاد رابطه مستقیم مثبت و معنادار وجود دارد (p<۰/۰۱).
نتیجه گیری: سبک دلبستگی مادر و ظرفیت او برای ذهنی سازی با کیفیت پیوند با نوزادش مرتبط است. بنابراین می توان با بهبود مراقبتهای روانشناختی قبل از اولین دوره بارداری یا در طول دوره بارداری به مادرانی که در این زمینه آسیب پذیرند کمک کرد.
رابطه سبک دلبستگی مادر و پیوند مادر نوزاد در اولین دوره بارداری: نقش واسطه ای ذهنی سازی Keywords:
رابطه سبک دلبستگی مادر و پیوند مادر نوزاد در اولین دوره بارداری: نقش واسطه ای ذهنی سازی authors
عبدالعزیز افلاک سیر
گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
رضا یزدانی مهر
گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مهدی رضا سرافراز
گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمدرضا تقوی
گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :