نقش میانجی ویژگی های شخصیتی و سرمایه های روانشناختی در رابطه بین اهمال کاری تحصیلی و گرایش به رفتارهای پرخطر در دانش آموزان

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 172

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

LQPPC01_017

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1402

Abstract:

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه نقش میانجی ویژگی های شخصیتی و سرمایه های روانشناختی در رابطه بین عملکرد تحصیلی و گرایش به رفتارهای پرخطر در دانش آموزان است. روش: روش پژوهش از نوععلی _مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۴۰۱ بود که از بین آنها با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی چندمرحله ای تعداد۶۰ نفر ( ۳۰ پسر و ۳۰ دختر) از ۴ مدرسه ناحیه ۳ آموزش و پرورش شهر اصفهان انتخاب شد. از پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی نئو، سرمایه روانشناختی لوتانز، اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم و سنجش رفتارهای پرخطر نوجوانان معینی برای جمع آوری یافته های تحقیق استفاده شد. یافته ها : بین متغیرهای ویژگی های شخصیتی و سرمایه روا نشناختی و اهمال کاری تحصیلی با گرایش به رفتارهای پرخطر رابطهمعناداری وجود دارد و ۲۴ درصد از تغییرات متغیر گرایش به رفتارهای پرخطر توسط این سه متغیر تبیین می شود. متغیر سرمایه روانشناختی با ضریب بتای ۳۷ - درصد پیش بینی کننده قویتری در تغییرات متغیرگرایش به رفتارهای پرخطر در نوجوانان بود. نتیجه گیری: توجه به مولفه هایی در تعاملات بین فردی نوجوانان و ارتباط آنها با اجتماع در کاهش گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر مهم ارزیابی می شود.

Authors

لیلی سادات شریف

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، اصفهان، ایران

سیدابوالفضل میرمعصومی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، اصفهان، ایران