روش های کنترل و پیشگیری از انتشار ساس تختخواب (Cimex lectularius) در محیط های نظامی: مروری روایتی
Publish place: Journal of Marine Medicine، Vol: 3، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 309
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-3-2_003
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: ساس تختخواب ازجمله آفات بهداشتی مهمی است که ارتباط بسیار نزدیک با محیط زندگی انسان دارد. این پژوهش با هدف بازنگری و گردآوری اطلاعات به ویژه در زمینه کنترل ساس، پیشگیری از آلودگی و انتشار ساس تختخواب انجام شده است.
روش ها: در این مطالعه، از مقالات معتبر یافت شده در پایگاه های علمی، پس از حذف موارد قدیمی و همچنین مطالب تکراری استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از ایران و دیگر کشورهای جهان، در زمینه های شناسایی، میزان آلودگی، راه های کنترل ساس و جلوگیری از انتشار آن، دسته بندی و ارائه گردید.
یافته ها: مطالعات زیادی، به گسترش چشم گیر حشره ساس در منازل و دیگر اماکن از قبیل خوابگاه های دانشجویی و آسایشگاه های نظامی از ایران و دیگر کشورهای جهان پرداخته است. برخی از عوامل مانند افزایش مسافرت و جابجایی افراد و همچنین مقاومت ساس به آفت کش ها می توانند در طغیان این حشره موثر باشد. روش های زیادی برای کنترل و نیز ایجاد محدودیت در رشد و گسترش جمعیت این حشره ارائه شده است. کنترل این آفت در جمعیت های کوچک بسیار راحت و سریع خواهد بود، لذا، تشخیص ساس در مراحل اولیه آلودگی بسیار حائز اهمیت است.
نتیجه گیری: برخلاف انتظار، ساس ها در سال های اخیر در مناطق شهری بسیار انتشار یافته اند و به نظر می رسد روند گسترش این حشره در محیط های شهری همچنان در حال افزایش است. اگرچه این حشره در انتقال عامل بیماری زای مشخصی به انسان نقش ندارد ولی گزش های آن به ویژه در هنگام شب باعث بدخوابی و سلب آسایش می شود که در برخی مواقع با آثار روانی همراه است. بکار بردن هر یک از روش های کنترل به تنهایی قادر به مهار این حشره نبوده و باید تلفیقی از اقدامات کنترلی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، پایش مرتب این حشره در مناطق مستعد آلودگی، می تواند در جلوگیری از گسترش و شیوع مجدد ساس بسیار موثر باشد.
Keywords:
Authors
مهدی خوبدل
Health Research Center, Life Style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
امین شجاعی
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :