بهبود تشخیص نفوذ به شبکه اینترنت اشیاء با استفاده از یادگیری عمیق و الگوریتم بهینه سازی میگوی آشوبی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 154

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TJEE-53-2_005

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402

Abstract:

اینترنت اشیاء، یک فناوری جدید است که این فناوری از طریق اینترنت با اشیاء پیرامون خود ارتباط برقرار می کند و باهدف سنجش و کنترل از راه دور استفاده می گردد. در زمینه امنیت شبکه اینترنت اشیاء (IoT)، شناسایی دقیق انواع حملات به این شبکه ها که توسط میزبان های زامبی تحت کنترل مهاجم راه اندازی می شوند، اهمیت زیادی دارد. برای کاهش این تهدیدات، به روش های جدیدی نیاز است تا حملاتی که دستگاه های IoT را به خطر انداخته است، در کم ترین زمان ممکن شناسایی و از زیان های ناشی از حملات جلوگیری کنند. در این مقاله، یک شبکه عصبی جدید جهت بهبود تشخیص نفوذ به شبکه اینترنت اشیاء بر اساس شبکه عصبی کانولوشنال ALEXNET و الگوریتم بهینه سازی میگوی آشوبی به نام (MONANET) پیشنهاد شده است. در شبکه ی MONANET به منظور بهبود دقت در تشخیص نفوذ به شبکه ی IOT و عدم نیاز به تنظیم دستی پارامترها، فراپارامترهای شبکه عصبی با استفاده از الگوریتم میگوی آشوبی به صورت پویا انتخاب می شوند. مقدار تابع تلفات مجموعه اعتبارسنجی که از اولین آموزش مدل شبکه عصبی با استفاده از مجموعه داده Danmini doorbell به دست می آید، به عنوان مقدار تناسب CKH در نظر گرفته می شود. عملکرد جامع شبکه ی پیشنهادی و الگوریتم های GRU، ANN، SVM،LSTM ،FNN ،R-CNN وAPSO-CNN در پنج شاخص ارزیابی و در ۱۲ اجرای مستقل مقایسه شده اند. نتایج به دست آمده نشان دهنده بهبود تشخیص نفوذ به شبکه اینترنت اشیاء است. الگوریتم پیشنهادی توانسته است بادقت ۸۹.۹۹ % حملات به شبکه اینترنت اشیاء را تشخیص دهد. نتایج تجربی برتری روش پیشنهادی را نسبت به سایر روش های مرز دانش از نظر بهبود دقت طبقه بندی نشان می دهد.

Keywords:

شبکه ی MONANET , شبکه ی عصبی کانولوشن , شبکه ی ALEXNET , امنیت شبکه اینترنت اشیا , الگوریتم کریل کیاتیکی (CKHA) , تشخیص حمله

Authors

منا زنده دل

دانشجوی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیک، دانشگاه سجاد، مشهد، ایران

جواد حمیدزاده

دانشیار، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه سجاد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :