بررسی سرنوشت فسفر در خاکهای آلوده به سرب
Publish place: 6th Conference and Exhibition on Environmental Engineering
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,237
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE06_237
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1391
Abstract:
از مهمترین برهمکنشهایی که در خاک حائز اهمیت است، برهمکنش بین عناصر غذایی با سایر فلزات سنگین موجود در خاک می باشد. از این میان برهمکنش بین فسفر با سرب حائز اهمیت بسیاری بوده به گونه ای که هم از دیدگاه زیست محیطی و هم از نظر تغذیه ای مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. سرب می تواند با فسفر موجود در خاک ترکیب و تولید انواع کانی های پیرومورفیت را نماید. به منظور مطالعه تأثیر غلظت سرب بر میزان فسفر قابل جذب خاک آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارها شامل منابع مختلف فسفر ( دی آمونیوم فسفات و سوپرفسفات تریپل)، غلظتهای سرب (صفر، 250، 500 و 750 میلی گرو بر کیلو گرم ) و زمان ( صفر،14، 28،45، 60، 80 و 120 روز) بود. نتایج نشان داد که بین تیمارهای سرب و کاهش غلظت فسفر قابل جذب اختلاف معنی داری در سطح یک درصد وجود دارد. همچنین با افزایش زمان، مقدار فسفر قابل جذب کاهش معنی داری نشان داد(P<0.01). نتایج نشان داد که در حضور فلز سرب، کود دی آمونیوم فسفات در مقایسه با سوپرفسفات تریپل در تمام زمانها و غلظتهای مختلف سرب از حلالیت بالاتری برخوردار می باشد(P<0.05).
Keywords:
Authors
محمدرضا شعیبی نوبریان
دانشجوی اسبق کارشناسی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد
عبدالامیر بستانی
استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد
تورج افشاری بدرلو
دانشجوی اسبق کارشناسی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :