ارزیابی اقلیم گردشگری تالاب بین المللی گاوخونی در استان اصفهان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی ((GIS وشاخص بیوکلیماتیک ترجونگ

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,327

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEE06_590

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1391

Abstract:

امروزه گردشگری، به یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی در سراسر جهان تبدیل شده است. بی‌تردید این صنعت در قرن آینده یکی از مهمترین شاخص‌های اقتصادی هر کشوری خواهد بود. برخلاف رشد و آگاهی مردم و کشورها نسبت به اهمیت محیط های طبیعی بویژه تالاب ها هنوز درک واقعی از اهمیت، کارکرد و حساسیت این زیستگاه های حیاتی و متنوع بسیار پایین است تا جائیکه تالاب ها را می توان شاهکار خلقت به حساب آورد .یکی از مهمترین کاربری تالاب ها جذب توریسم است؛ توسعه صنعت توریسم به عنوان مهمترین بخش اقتصادی و ارزآور، یکی از چالش های مهم توسعه اقتصادی در دنیا است. در این پژوهش درابتدابرای بررسی ارزیابی اقلیم گردشگری تالاب بین المللی گاوخونی داده ها و اطلاعات مورد نیاز(بیشینه وکمینه دماوروطبی نسبی) از ایستگاه سینوپتیک استان اصفهان و نزدیک ترین محدوده ممکن به تالاب درطی دوره 15 ساله(1993-2008)استخراج، سپس حجم بالای اطلاعات با استفاده از ویرایش 2010نرم افزار Excel طبقه بندی و با کاربرد ویرایش 16 نرم افزار SPSS مورد پردازش قرار گرفته درنهایت با استفاده از شاخص بیوکلیماتیک ترجونگ تحلیل های لازم صورت گرفت و داده های به دست آمده برای ترسیم نقشه و پهنه بندی به محیط GISفراخوانده شدوبا استفاده ازامکانات ویرایش 3/9 نرم افزار ArcGISوباکد گذاری مناسب،نقشه ها برای ماه های مختلف سال 1390ترسیم گردیدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد، شرایط بیوکلیماتیک روزانه تالاب بین المللی گاوخونی درماه های مهر،فروردین و قسمت جنوبی تالاب در ماه اردبیهشت دارای شرایط آسایش بوده ودرخصوص شرایط بیوکلیماتیک شبانه ؛ تالاب در ماه های خرداد، تیر و مرداد،دارای شرایط خنک ودر9 ماه دیگر سال دارای شرایط بسیار خنک می باشد.

Authors

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ،باشگاه پژوهشگران جوان، گروه محیط زی

سهیل سبحان اردکانی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

بهاره بهارمستیان

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Allen Perry 2001, More Heat and Drought, Proceedings of the ...
  • Amelung, B., Viner, D.2006. Mediterranea. exploring the future the with ...
  • De Freitas, C.R.2007. Theory, Concepts and Methods in Tourism Climate ...
  • Hamilton, J.M., Maddison, D.J. and Tol, R.S.J. (2005). Climate change ...
  • Matzarakis, A. (1996). Assessing climate for tourism purposes: Exisng methods ...
  • نمایش کامل مراجع