Induced Demand in the Iranian Health System: A Review Study
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 160
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHP-5-4_023
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: تقاضای القایی یکی از چالش های نظام سلامت کشورها است که موجب افزایش هزینه های درمانی مردم، سازمان های بیمه گر و در نهایت هزینه های نظام سلامت می شود. این پدیده یک پدیده پیچیده و چندوجهی بوده که شناسایی ابعاد تاریک آن می تواند منجر به کنترل این فرآیند شده و به سیاست گذاران حوزه سلامت برای تعدیل چالش های ناشی از آن، راهکار منطقی و اجرایی ارائه دهد.
روش: این مطالعه از طریق مرور ادبیات و متون علمی موجود درحوزه مدیریت، سیاست گذاری و اقتصاد سلامت و با بررسی مقاله ها، گزارش ها، اسناد بالادستی و منابع موجود در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی و با استفاده از کلید واژه های تقاضای القایی، تقاضای القایی ارایه دهنده، تقاضای القایی پزشک، نظام سلامت ایران و در محدوده زمانی ۱۰ سال گذشته انجام شده است.
یافته ها: ابتدا ۲۰ مقاله براساس معیارهای مطالعه و اهداف آن استخراج و مورد استفاده قرار گرفت. نتایج مطالعات منتخب مرور و سپس خلاصه شد. با بررسی مطالعات کمی مشخص شد که هدف محققان اغلب پژوهش های کمی یافت شده، اثبات فرضیه وجود تقاضای القایی در نظام سلامت و یا میزان تاثیر تقاضای القایی در شاخص ها و متغیر های سلامت است ولیکن درمطالعات کیفی یافت شده، محققان در پی یافتن جنبه های غیر شفاف موضوع تقاضای القایی از قبیل عناصر تشکیل دهنده تقاضای القایی، عوامل ایجادکننده تقاضای القایی، چالش ها و راهکار های جلوگیری یا کاهش اثرات تقاضای القایی بودند.
نتیجه گیری: طبق نتایج، عمده این مطالعات به بررسی عوامل تقاضای القایی پرداخته و درصد کمی از مطالعات به چالش ها و راهکارهای کاهش آن توجه کرده اند. بنابراین انجام مطالعات بیشتر برای بررسی چالش ها و راهکارها به خصوص مطالعات کمی با متدهای اقتصادسنجی ضروری به نظر می رسد. راهبرد های استخراج شده می تواند در سطح کلان برای ارتقای مدیریت کارآمد نظام سلامت، کاهش چالش های بین ارائه دهندگان و خریداران خدمت و همچنین کنترل افزایش هزینه های نظام سلامت و افزایش کیفیت خدمات موثر باشد.
Keywords:
Health System Plans , Health Policy , Health Care Costs , برنامه های نظام های بهداشتی , سیاست بهداشت , هزینه های مراقبت های بهداشتی
Authors
محمدعلی محققی
Tehran University of Medical Sciences and Health Services
خلیل علی محمدزاده
North Tehran Branch, Health Economics Policy Research Center, Islamic Azad University of Medical Sciences
سید شهاب الدین صدر
Electrophysiology Research Center, Neurological Rehabilitation Research Institute, Tehran University of Medical Sciences
فریبا حسین پور
Health Economics Policy Research Center, Islamic Azad University of Medical Sciences
مهدی خاکیان
Health Management Research Institute, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
میثم اخلاق دوست
Shahid Beheshti University Of Medical Sciences,